Problem je sto nasi ljudi i firme me razumiju neke osnove poslovanja i iz toga razloga hrpa mojih prijatelja trosi masnu lovu van rh.
Sam walton je rekao:
"There is only one boss – the customer. And he can fire everybody in the company from the chairman on down, simply by spending his money somewhere else.”
Od ovog covjeka se moze jako puno nauciti. Svi znamo po kojem principu radi paypal i ebay sto se tice reklamacija. Sa nasima natezanje uvijek. Ja imam sada jednu reklamaciju sa jednom firmom i cekam vec 10-tak dana da mi se javi rezultat reklamacije, reklamacija se je trebala rijesiti u maksimalno par dana jer problem je glupost al pod reklamacijom je i ja ne zelim dirat.
Ja znam jednog lika koji svaki put kada nesto kupi reklamira, al trgovina to uredno rijesi, poprica sa njim, rijesi mu problem i lik uredno dolazi i kupuje. Sa kupcima uvijek fino. Njihovo pravo je da se zale ukoliko im nesto ne pase, ne odgovara itd. Posao trgovca je da to rijesi na njihovo zadovoljstvo.
Ja sam trebao nesto od jedne IT firme i imala je odlicne cijene ali nakon sto sam procitao malo forume odustao sam i otisao kod konkurencije koja je skuplja ali "kvalitetnija".
Gle, kupac mora biti zadovoljan, cijena mora odgovarati napisanoj, za to je propisana kazna ukoliko se ne postuje. Ekipa iz adm-a bi se trebala zahvaliti na ukazanom propustu a ne tjerat konac na mak....ja kad sa nekom firmom idem raditi ili kupovati ovakve stvari me odbijaju i izbjegavam takve firme, vrijeme je novac a ja svoje vrijeme ne zelim trositi na natezanje.
Mene kad netko upozori na propust ja sam zahvalan i vodim strogo racuna da se to ne ponovi.