Dosad sam daleko najviše vremena odigrao s Mercy, ali čini mi se da je za soloq Lucio ipak bolji izbor jer ima nešto bolji prosječni healing pošto odjednom djeluje na sve u vidokrugu. Osim toga, Lucio ima veći damage/elimination potencijal jer možeš istovremeno pucati i liječiti/ubrzavati, što kod Mercy nije slučaj. Također, RMB + speed boost je zgodna stvar da se pobjegne iz nezgodnih situacija u kojima se često nađeš kao healer jer na tebe nitko ne pazi.
Mercy mi se čini kao bolji pick u slučaju da postoji kakva-takva komunikacija. Ako ekipa zajedno napada i zajedno se brani, tek tada njezin ult može doći do pravog izražaja. Pošto u pubsima svatko trči na svoju stranu i svi vode svoje bitke, uglavnom ćeš oko sebe imati jednog ili dvoje ljudi koje možeš oživjeti. To mi izgleda kao uludo potrošen ult, ali uglavnom se ne može imati bolji rez od toga. Rijetko mi se dogodi da oživim troje ljudi, a samo jednom sam imao prilike oživjeti četvoricu odjednom (za to se dobije onaj achievement "Huge Rez"). Što se damagea tiče, Mercyin blaster je odlično oružje - 20 dmg standardno, 40 za headshoot, a ima i solidan fire rate. Par puta sam znao imati s njom 10+ eliminacija. Jednom sam čak uspio dobiti POTG s Mercy zato što sam ostao sam na payloadu u zadnjim sekundama i uspio sam počistiti trojicu. Jest da su sva trojica bili već dobro načeti i ja sam samo trebao dovršiti posao, ali svejedno su rekli da im je neugodno jer ih je savladala Mercy

.
U subotu i nedjelju navečer naletio sam na neki profi turnir i u gotovo svim igrama Mercy je dobila POTG za 4-5 man rezz upravo zato jer se tamo timski brani i napada. Takvo nešto u quick matchu je, barem meni, prava rijetkost. Kako se Mercyin ult prilično brzo puni, može ga koristiti u svakom ili svakom drugom team fightu. Uz to, kod profića je Mercy praktički konstantno zalijepljena za Pharu, a po potrebi odleti malo i do ostalih. Nije mi jedino jasno kako te ekipa uspije da im Pharah i Mercy konstantno budu u zraku. Izgleda kao da Pharah ima beskonačno goriva i da Mercyin Guardian Angel uopće nema cooldowna
Kad sam već spomenuo taj turnir, evo još par stvari koje sam primijetio, osim toga da se igra 6v6, a ne šest puta 1v1 na istoj mapi, što je najčešći slučaj u igrama koje sam igrao solo. Heroji se biraju i mijenjaju ovisno o mapi, trenutnom checkpointu i protivničkom team compu, no timovi su uvijek izbalansirani. Nikad se ne može vidjeti dva Hanze, Widow, Tracer, Genji i Reaper u napadu. Mercy i Reinhardt su uvijek prisutni kod obje ekipe bez obzira na game mode i mapu, a na mjesto preostala četiri heroja može doći bilo tko, izuzev Mei i Zenyatte. Pogledao sam 30-ak gameova te Mei i Zenyatta nisu nijednom bili odabrani; Hanzo, D.Va, Torbjorn, Bastion i Symmetra se mogu vidjeti dosta rijetko; casteri kažu da Widowmaker i McCree više nisu toliko često birani nakon nerfa, ali i dalje ih se viđa. Gotovo standardni izbor su bili Pharah i Soldier 76, a odmah nakon njih slijede Reaper, Roadhog, Zarya i Winston. Gledano u prosjeku, čini mi se da se najviše vremena s obje strane nalaze 2 DPS-era, 2 supporta i 2 tanka. Sam način na koji se odvija igra dosta me podsjeća na američki nogomet. Imaš napad/obranu, nakon toga je 30-ak sekundi mira da se svi zaliječe/spawnaju i nakon toga se ciklus ponavlja. Jedina iznimka kad se ne ide 6v6 je u slučaju da se radi o contestu i da treba kupiti koju sekundu za svoj tim. Protivnička Mercy je primarna meta svima, naročito Phari i flankerima, a kad se makne Mercy, više nema resurrectiona, pa na red dolaze Lucio i Reinhardt i to je onda u pravilu dobiven checkpoint.