Citiraj:
Autor denied
Jel zna netko jel ima neki sotware anti-theft s kojim nebi bilo moguće kad je ukraden mob da se ne prepegla samo novi rom (ili reset) i da se tako onda izbrišu svi podaci? Imao sam samsung prije i to je imao po defaultu sad imam lg i toga nema....Recimo eset ima zaštitu za sim karticu (da ne možeš ubaciti drugu - odmah ga zloka). Ali što ako bi resetiro mob ili stavio novi rom?
|
Ne znam kakav ti je trenutni setup al ukratko imas 2 opcije i obje ti nece zakljucati mob od lopova te ce on moci na jedan ili drugi nacin formatirati mob, obrisati tvoje podatke i normalno nastaviti koristiti mob:
1) koristis stock+enkripciju i onda si barem zastitio svoje podatke. Ovisno o mobu, moguce je mob prefleshati i onda se mozes slikati ukoliko mob nije na low level razini zakljucan (ne znam ni da li to postoji u android svijetu, neka vrsta lockanja uredjaja kao sto to radi iphone). Primjera radi, cak i stock MM i najnoviji N, ako napravis factory reset iz recoveryja ili lockas mob preko android devicesa, imaju sigurnosni bug da mozes bez beda proci FRP zastitu. FRP ukratko radi na nacin da >moras< unijeti google account koji je prethodno bio podesen da bi prosao setup proceduru i nastavio koristiti mob normalno.
2) ako si otkljucao bootloader i rootao, ukratko, pozdravi se sa podacima i mobom. Mozes ugasiti i enkripciju jer ces barem imati bolje performanse moba. Na ovaj nacin si lopovu otkljucao vrata straznjeg dvorista. Mozes staviti Cerberus (imao ga godinama dok nisu sjebali nas stare paid usere) iako sam unazad godinu dana skuzio da nema smisla, dovoljan je android devices app. Cerberus recimo ima dobru foru da zalocka mob i pocne javljati poziciju i slati slike s prednje kamere kad je mob upaljen vez simice ili u airplane modu. To mi je jedino bilo pozitivno jer lopov mozda nece na prvu misliti o tome i probat ce kresnuti mob. Minus je sto bez simice sa zakljucanim mobom i bez wifija opet si u klincu. Podaci se salju cim se mob spoji na net jasno.
Ako je lopov glup, mozda ces si kupiti malo vremena. Ako je netko tko je ikad visio po xda forumu onda jbga