View Single Post
Staro 27.06.2016., 22:08   #31
ZOX
Premium
Moj komp

ZOX's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor bertone Pregled postova
Da se nadovežem samo na AMD/Intel raspravu... u prvom postu si stavio da uz računala dolazi predinstaliran Ubuntu (što je pohvalno i podržavam širenje Linuxa). Sad pretpostavljam da se radi o Ubuntuu 14.04 (jer je LTS i dugoročno je bolji od među izdanja).

Ako nije 14.04 već aktualni 16.04... kako si riješio problem drivera jer fglrx u ovom zadnjem LTS-u nije podržan (a i neće biti, barem po informacijama iz Canonicala).
Osobno sam se rastao s kombinacijom AMD VGA+Linux prije par godina tako da namam ni gdje probati "na silu" ugurati fglrx driver uz downgrade X.orga (jer fglrx i aktualni Xorg 1.18 iz Ubuntua 16.04 ne rade zajedno).

Zato se vraćam na pretpostavku da se ipak radi o 14.04... no to onda dugoročno predstavlja problem kupcima koji će ostati uskraćeni za vlasnički driver pa je možda razmišljanje o Intel baziranoj konfiguraciji u nekoj bližoj budućnosti bolja opcija u kombinaciji s Linuxom.
Da, 14.04 je gore sa 15.12 Catalystom.
Sad, kaj je dugoročno bolje - ne znam.

Nemam ništa protiv Intel konfiguracije kao bazične, al trenutno mi se ova kombinacija čini bolja.
ZOX je offline   Reply With Quote