N0teb00k n00b
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
Autor Eladio
..itekako ja dobro znam da zakoni koje navodim su za drzavu u kojoj zivim , dakle HR 
..kao sto ne mozes prodati bubreg, jer postoje zakoni koji su iznad drugih zakona, tako i u ovom slucaju kvar unutar 6 mjeseci je materijalni nedostatak i tako se tumaci kod inspektora koliko sam imao prilike pricati s njima, tumacenje je i jasno istaknuto na web stranici ministarstva gosp. s jasno navedenim slucajem kad se koristi i ja ne vidim tu neku urotu protiv trgovaca ..naglasio bi samo da servis ipak treba prvo pogledati robu jer niti prodavac niti kupac nisu ovlasteni donositi neke zakljucke , tako da tek nakon sto servis pregleda i ustanovi siutuaciju, onda se moze postupati dalje ..a ti ako imas ducan, razmisli da li bi isao inspektoru objasnjavat sto je nedostatak a sto kvar , i postaviti se da su to pisali "tulavci" i td 
|
Iz mog iskustva, doduše s inspektorima nisam razgovarao što se tiče IT opreme nego druge vrste potrošačke elektronike/mehanike, kvar u roku 6 mjeseci ne može biti okarakteriziran kao nedostatak osim ako se ne radi o nekakvoj serijskoj grešci, koji će proizvođači priznati u iznimno rijetkim situacijama, čitaj gotovo nikad. U firmi u kojoj sam radio, inspektori su dolazili redovito s obzirom da se radilo o većem uvozništu, odnosno predstavništvu - nikad, ali nikad nisam doživio tumačenje inspektora na način na koji se sad širi internetom, a zakon već ohoho postoji.
Što se pak tiče tumačenja, svaki inspektor može isti slučaj interpretirati na način na koji želi.
Da mi je vidjeti takav slučaj na sudu ili barem tumačenje sudske odluke. Ovo što je neko digao na bilo koju stranicu ne drži vodu. Pa bila to čak i stranica ministarstva gospodarstva.
Nemam dućan, a i inspektora se ne treba bojati. Iznenadio bi se kako su oni normalni ljudi u praksi, a ne vještice. Njihovom nadzoru zbog navodnog kršenja prava potrošača samo pristupiti iskreno i to je to, objasniti im o čemu se radi, kako se postupilo i to je to. On će s pravne (službene) strane reći svoje, a često dodat i prijedlog s privatne. Na kraju dana nitko ne voli trakavice, jer se prava istina uvijek izgubi u procesu.
Čisto da se razumijemo, našao sam se s obje strane i kao potrošač i kao zaposlenik tvrtke koja daje jamstvo i moram ti reći da si skroz u krivu
Uglavnom, meni dosta, nemam volje više.
i5 8500T, H310I-IM-B, 32GB, 10GbE X-3
1x 150GB Intel S3520, 3x2TB Crucial MX500, 4x12TB Toshiba MG07ACA12TE
Truenas Scale
File Share, Plex, Jellyfin, Nextcloud, qBittorrent
|