S obzirom da imamo temu o honorarnim servisima računala zanima me kakva su vaša iskustva (ako ih ima) s preprodajom?
Kupnja rabljenog neispravnog, popravak, prodaja. Isplati li vam se takav oblik honorara?
Prodao sam nekoliko stvari koje sam dobio povoljno, a nije bila velika greška pa je uz manji zahvat uređaj radio normalno.
Pretraživanjem neispravnih uređaja na njuškalu zaključio sam da se to baš i ne isplati. Zašto? Zato što ako npr. rabljeni ispravni laptop "model x" vrijedi 1500 kn, netko će svoj neispravni (npr. ne pali se ekran) prodavati za 1200 s time da je naravno izvadio hdd i još koju sitnicu (adapter za wireless).
Smartphone u solidnom stanju koji vrijedi 1000, s oštećenim touch screenom dat će ga za 800. Kupiš staklo kod kineza za 100 i zaradio si eventualno koju kunu riskirajući da je neispravno još x stvari (u najgorem slučaju matična ploča).
E sad, ti ljudima ne možeš objasniti da taj mob ne vrijedi 800 (većina napiše da popravak stoji 10 dkg kikirikija u kvartovskom servisu) jel oko njega ima zeznacije i rizika. Ponudiš za uređaj nešto niže ne žele ni čut.
PC računala su još najisplativija ako kupuješ komponente pa sastavljaš.