Citiraj:
Autor chem1990
ja nemam erikson nego tp-link ont sa 1 izlazom...
ne kuzim sta zelite vise postic... pa na ovaj nacin sa routerom od 400kn izbacis tcom.... ne kontam stvarno... nitko tu nije pisao da speedport moze ic u router a router u ont.
koja je razlika ako iskonfiguriram sip ili upotrebljavam Speedshrot samo za voip?
nema dobrih routera barem sta sam ja vidio s telefonom osim fritzeva... ali ono nisu jeftini
|
u tplink ont ide swich pa iz switcha na jednu stranu u ruter u a na drugu u speadport i to radi,imaš speedport za maxtv i telefon,
i ruter na van id:100 za internet sa svim slobodnim portovima.
a ono kaj bi volio je da bar 10% ljudi koji imaju problema sa speedportom i to prijave kao kvar,mada mi je danas rekla ženska
sa hakoma da su njima poprilično vezane ruke što se opreme tiče, zakonski je to ostavljeno provajderima,kontrola i kvaliteta,
a zakon poput ovoga u njemačkoj - da svatko može kupiti ruter koji želi i obaveza provajdera da da podatke za povezivanje
preko voipa svojim korisnicima je nažalost u ovoj državi utopija tu hakom nema ovlasti nego bi se trebao izglasati zakon u saboru.
Citiraj:
Autor Karlo666
Ako imaš ONT sa dva porta onda možeš prištekat SIP/VOIP adapter koji sam može tagati VLANove a u drugi port ruter za net i IPTV.
Da se mene pita nebih uzimao fix telefon(VoIP) jer nema smisla kad svi imamo mobače.
Al jbg furaju da se uzme fixni i gotovo.
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
|
ja htio prilikom sklapanja ugovora bez telefona a oni mi rekli 700kn onda za uvođenje optike ,a rata 10-15 kn manja nek s telefonom,
čisti višak mi je taj telefon ,koristim ga jedino kad zovem 08009000.