Citiraj:
Autor Old Iggy
Kupio bi na dva načina: ili u trgovini s dobrim pregledom ili preko neta, s 14 dana povrata "no questions asked".
|
Znaci ne bi uzeo telefon sa mrtvim pikselima i ako bi ti se pojavili vratio bi telefon jer je to nedostatak/neispravnost ili nazovi to kako hoces.
Citiraj:
Autor Old Iggy
...a drugo je to što oni ne moraju odgovoriti na mailove u nekom roku.
Iskreno, nemam pojma ni gdje su ni kakvi su. No ako se čovjek želi izboriti za svoja prava treba poštivati procedure. Slanje maila to nije.
|
Ne bih se slozio sa tobom. Da sam sve uradio usmenim putem i da sam trgovca kontaktirao samo telefonom, ne bih imao apsolutno nikakav dokaz da su mi za DOA rekli tak poslije 9 dana. Valjda je njihova duznost da me obavjeste sta trebam uraditi, a ne da ja nagadjam ili radim nesto na svoju ruku i eventualno dodjem u situaciju da izgubim pravo na garanciju ili svoja prava. Od kad sam prijavio kvar od njih sam primio 4 mail-a i u ni jednom nisam dobio informaciju za DOA. Nisam ja zaboravio donjeti telefon unutar 7 dana vec su oni zaboravili da me obavjeste da trebam donjeti telefon unutar 7 dana. Cetiri puta su mi pisali i sva cetiri puta "zaboravili". Jesam li ja kriv sto neko u ADM prima platu, a ne radi svoj posao kako treba? S obzirom da imam mail-ove, poslao sam ih udruzenju za zastitu potrosaca i na osnovo njih i kasnijih odgovora ADM-a ispunili su se uslovi da ih tuzim trzisnoj inspekciji i zatrazim provodjenje inspekciskog nadzora i na taj nacin cu traziti ispunjenje svojih prava. U suprotnom, da nisam imao mail-ove bilo bi rekla-kazala, oni bi sigurno tvrdili da su me obavjestili u razgovoru o DOA proceduri i ja ne bih nikako mogao dokazati da nisu i na osnovu cega bih onda trazio svoja prava. Snimljenim razgovorom? Na osnovu pisama koja bi razmjenjivali narednih mjesec dana?