View Single Post
Staro 16.06.2016., 14:08   #2188
maxa2x
Registered User

Datum registracije: Jun 2016
Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Kupio bi na dva načina: ili u trgovini s dobrim pregledom ili preko neta, s 14 dana povrata "no questions asked".
Znaci ne bi uzeo telefon sa mrtvim pikselima i ako bi ti se pojavili vratio bi telefon jer je to nedostatak/neispravnost ili nazovi to kako hoces.

Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
...a drugo je to što oni ne moraju odgovoriti na mailove u nekom roku.

Iskreno, nemam pojma ni gdje su ni kakvi su. No ako se čovjek želi izboriti za svoja prava treba poštivati procedure. Slanje maila to nije.
Ne bih se slozio sa tobom. Da sam sve uradio usmenim putem i da sam trgovca kontaktirao samo telefonom, ne bih imao apsolutno nikakav dokaz da su mi za DOA rekli tak poslije 9 dana. Valjda je njihova duznost da me obavjeste sta trebam uraditi, a ne da ja nagadjam ili radim nesto na svoju ruku i eventualno dodjem u situaciju da izgubim pravo na garanciju ili svoja prava. Od kad sam prijavio kvar od njih sam primio 4 mail-a i u ni jednom nisam dobio informaciju za DOA. Nisam ja zaboravio donjeti telefon unutar 7 dana vec su oni zaboravili da me obavjeste da trebam donjeti telefon unutar 7 dana. Cetiri puta su mi pisali i sva cetiri puta "zaboravili". Jesam li ja kriv sto neko u ADM prima platu, a ne radi svoj posao kako treba? S obzirom da imam mail-ove, poslao sam ih udruzenju za zastitu potrosaca i na osnovo njih i kasnijih odgovora ADM-a ispunili su se uslovi da ih tuzim trzisnoj inspekciji i zatrazim provodjenje inspekciskog nadzora i na taj nacin cu traziti ispunjenje svojih prava. U suprotnom, da nisam imao mail-ove bilo bi rekla-kazala, oni bi sigurno tvrdili da su me obavjestili u razgovoru o DOA proceduri i ja ne bih nikako mogao dokazati da nisu i na osnovu cega bih onda trazio svoja prava. Snimljenim razgovorom? Na osnovu pisama koja bi razmjenjivali narednih mjesec dana?

Zadnje izmijenjeno od: maxa2x. 16.06.2016. u 14:23.
maxa2x je offline   Reply With Quote