Ja sam ih upravo danas prijavio trzisnoj inspekciji. Kupio sam Samsung Galaxy S7 edge i treci dan ih obavijestio da su se na telefonu pojavile dvije grupe mrtvih piksela i posaljem sliku na kojoj se jasno moze vidjeti problem koji prijavljujem. S' obzirom da se radi o telefonu koji kosta 6000 kuna, a kvar prijavio vec treci dan, odmah sam naglasio da ne zelim da se telefon servisira vec da se zamjeni za novi uredjaj. Inace zivim u Banja Luci (BIH) i dopisivajuci se sa njima u pokusaju da nadjemo najlakse i najbrze rjesenje, oni meni DEVETI dan jave da moram donjeti telefon unutar SEDAM dana od dana kupovine, ako hocu da se uradi zamjena ili u suprotnom radi se standardna popravka odnosno zamjena neispravnih dijelova, a naglasio sam da to ne zelim. Pošto nije bilo teoretske sanse da dodjem sedmi dan jer su mi to javili deveti dan, obratim se udruzenju za zastitu potrosaca i dobijem uputstva da se pozovem na Zakon o obveznim odnosima clan 400, 404, 410. 424. i na Zakon o zastiti potrosaca. Tu su me krenuli ubjedjivati da ja, a ni ljudi iz udruzenja za zastitu potrosaca ne znamo protumaciti zakone kako treba i da se na taj zakon i clanove ne mogu pozvati. U udruzenju su me odmah nakon toga savjetovali da ih prijavim. Ja sam im zapretio inspekcijom, i oni su odmah kontaktirali dobavljaca i dogovorili da telefon odnesem u ovlasteni servis da se utvrdi postojanje kvara i ako servis potvrdi problem sa ekranom da cu dobiti novi uredjaj. Telefon sam odnjeo u ovlasteni servis, servis je potvrdio postojanje kvara, obavjestio prodavaca ali ni dan danas se nista nije pomjerilo sa mjesta. Proslo je 49 dana od kad sam prijavio problem sa telefonom, a ja nemam ni telefon, ni svoje novac, ni informaciju da li cu uopste dobiti novi telefon. Da napomenem da mi nisu htijeli ni odgovoriti na zadnji mail u kojem sam ukazao na kolicinu nezadovoljstva i zatrazio da mi se tacno kaze u kojoj je fazi rjesavanje mog problem. Pored toga, necu slagati ako kazem da sam kod njih ranije u trgovini potrosio bar 10000€. Stvarno sam najstrasnije razocaran i na sve moguce strane svijeta cu razglasiti koliko ustvari cijenite svoje vjerne kupce. Najbitnije vam je uzeti nam pare i kad nam vidite ledja vi ste sve svoje probleme rjesili. Ne daj Boze da se nekom nesto pokvari jer racunajte da zaposleni firme Acquisitum Magnum vjerovatno nece stati na vasu stranu i pogurati da se problem sto prije rjesi. Sad bih davao i 100-200 kuna vise za istu komponentu u nekoj drugoj trgovini samo da ne moram opet trpiti ovo...kako to drugacije nazvati osim torturom nakom razmjenjenih 60 mail-ova, a problem se nije pomjerio milimetar sa pocetne tacke, sem sto sam dobio dodatne trosak puta kada sam po njihovom zahtjevu postupao i nosio telefon u ovlasteni servis i troskove dijagnostike koje trebam platiti 95 kuna jer dijagnostika ne spada pod garanciju u ovlastenom servisu.