View Single Post
Staro 14.06.2016., 18:41   #784
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Kvar je bio prisutan gotovo od samog početka, tj. 12. mj 2014 godine. Kako mi je monitor stvarno potreban, odgađao sam slanje na popravak koliko sam mogao, i sad se ukazala prilika kad sam bio 3 tjedna nazad u HR. Očekivao sam da će za max 4 tjedna biti riješen problem. Sa strane LG zastupnika i jest bio, ali su onda nastupili problemi s CU. Dakle, ili su krivo zapakirali paket ili nešto prilikom predaje paketa na DHL nije valjalo.

Taj dio me jako smeta i na taj dio sam reagirao. Međutim, ovaj sugovornik je bio potpuno nonšalantan i imao sam osjećaj ko da pričam u prazno. Kao što sam gore naveo, rekao sam im da očekujem rješenje u vidu naknade za grešku koju su oni uzrokovali.

Jer mene ne zanima je li greška u dostavi ili kod njih ili kod LG-a, nakon što dostaviš monitor do dućana tvoja briga prestaje.

Interesantno je da ni u DE zakonu nije definiran rok za odrađivanje garancije.
Ali je interesantno da se može definirati rok u kojem očekuješ popravak. Ako pristanu na popravak u tom roku i ako rok prođe, imaš pravo povrata novca s amortizacijom za korištenje uređaja. Kako pak ni to nije definirano u zakonu, mogu jedino potvrditi da je ista stvar ko i u HR: dobra volja trgovca. Komedija, još će bit najbolje kad ću im morat dolazit gore kod Frankfurta ako ne riješe sve u moju korist