Pred 5 dana sam preko webshopa Chipoteke naručio Tronsmart MXIII PRO media player i odmah sljedeći dan sam uočio neke nedostatke, a do današnjeg dana su se oni još i povećali. Naime:
1. media player prepoznaje vanjski hard od 120 GB, ali ga vrlo često iskopča. Ponekad je to nakon 20-30 minuta, ponekad nakon minutu dvije. Zbog toga se prekida i reprodukcija glazbe, filmova i sl. Nakon iskopčavanja sam ga ponovno i ukopča.
Probao sam i sa drugim hardom od 500 GB i sa drugom elektronikom na vanjskom hardu i problem je isti.
Kontaktirao sam webshop i oni su potvrdili kako bi uređaj trebao raditi normalno sa svim hard diskovima do 500 GB, čak i nekim jačim (recimo, lik je na Tronsmartovom forumu naveo kako ima spojena 2 HD od po 1 TB i sve mu radi.
2. Često mi se gube instalirane aplikacije. Npr. na početnom zaslonu jednostavno nestanu 3-4 aplikacije koje onda opet moram instalirati. Ne gube se stalno iste aplikacije, već random

3. Gube se postavke uređaja nakon svakog 3-4 restarta uređaja pa tako moram nanovo upisivati wi-fi lozinku, jezik, postavke ekrana i sl...
4. Nakon određenog vremena gubi se LAN ili wi-fi veza. U isto vrijeme wi-fi veza je aktivna na drugim spojenim uređajima kao što je mobitel, laptop i sl..
5. Nemogućnost downloada torrent datoteta. Gotovo nikada ne pokrene download neke datoteke, a ako je i pokrene stane nakon par minuta i izbaci grešku. Isprobao sam više filmova raznih veličina (od 700 MB do 5 GB), razne stranice i sl., ali download ne prolazi. Ista stvar je ako skidam datoteku na vanjski hard, običan usb stick ili memorijsku karticu.
6. Factory reset uređaja i ubacivanje tvorničkog firmwarea nije pomoglo.
Napominjem kako mi u "starom" media playeru Mygica 582 (koja je po specifikacijama čak i slabija) sve gore navedeno radi bez poteškoća.
Imam li pravo na povrat uređaja s obzirom da sam želio baš ovaj uređaj zbog njegovih specifikacija (2 GB/ 8 GB memorije, android 5.1, mogućnost spremanja aplikacija na SD karticu i sl.) ? Gledajući po njihovom webu, za tu cijenu bi mogao dobiti uređaj, ali sa starijom verzijom androida ili sa manje memorije, a to ne želim.