Mali prikaz ovog routera koji, izmedju ostalog, dobro sluzi za prosirenje wifi mreze po stanovima u stambenim zgradama zagusenim raznoraznim wifi signalima.
Relativno jeftin (280kn) sa vrlo razumnim i cesto koristenim opcijama (iako poneka fali) jednostavnim UI-em, dvostrukim 2,4/5GHz odvojivim antenama, gigabitnim portovima, mislim da zasluzuje mali opis.
DIR-840 je ili vrlo novi, ili neka posebna verzija za istocnu Europu, jer nije podrzan na sluzbenoj D-Link stranici:
Specifikacije,
User manual,
Slika1,
Slika2, Slika3, Slika4,
Slika5,
Slika6.
Firmare nije bezgresan i ima pojedine beznacajne bugove (iskuljuci mu se 2,4G wirelles, a on u opisu prikaze da je iskljucen 5G i obratno, i sl)
Jedini problem koji sam imao s njim je bila pocetna konfiguracija. Nakon svake od korisnika trazene "Reboot" komande router se blokirao. Automatski reboot nakon neke promjene je prolazio uredno. Nisam neki strucnjak i ovo mi je tek cca 15 router kojeg sam konfigurirao, trebalo mi je dosta vremena (citaj jebeno poslijepodne

dok nisam otkrio u cem je kvaka.
Moj setup: Win7 +Avast +Win-firewall +Firefox je pritiskom na gumb "Reboot" slao neku samounistavajucu komandu, nakon koje se router potpuno zablokirao i samo bi ga "Reset gumb" vratio u zivot. Nakon iskljucivanja svega navedenog i pokretanja Firefoxa bez svih nakrcanih plugin-ova (Safe Mode) konacno mi je sve proferceralo kako je i zamisljeno.
Router radi tjedan dana iza B.net-ovog routera, vrlo stabilno i sa odlicnim "n" wifi-em na oba podrucja. Za stan "normalne" velicine dovoljno je stavit snagu wifi-a na "Medium" i tako malo smanjit grijanje. Dodatno se smanjuje upotrebom samo jednog wifi podrucja...
Fali mu opcija za potpuno iskljucenje IPv6, ali se moze ukljucit da IPv6 radi samo u lokalnoj mrezi, pa Win10 nepocudni uredjaji tako nemaju problema sa internet vezom...