View Single Post
Staro 09.06.2016., 11:27   #521
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor MikaHR Pregled postova
Da, ali s druge strane 80+% nevidijinih korisnika ima grafu slabiju od PS4. I zar se stvarno netko pita, uz ovakvo dizanje cijena, zašto je tome tako? Nebulozne cijene od 700$ bez nekog performance/price pomaka bi kao trebale potaknuti prodaju grafa? Ne, oni prodaju manje i manje grafa a grafe sve skuplje i skuplje a igre se sve slabije i slabije prodaju na PCu, a jeftinije su nego na konzolama, jer oni tjeraju neki gimpworks.

Eto, i XCom2, koji je bio "PC exclusive" - dolazi na konzole.
Slazem se sa dijelom da su danasnje komponetne X puta skuplje za slicne komponente pred par godina. Ja to gledam, da sam za tadasnju mainstream rezu od 1280x1024 mogao sve tjerati na full sa npr gtx 560 (non Ti) koju sam imao prije ove grafe i to u kombinaciji sa i3 2100. Nakon nekoliko godina sam uzeo i5 ivy-a, nis posebno, meni dosta i GTX 970 koju sam platio meni jednostavno nevjerovatnih 3k kn, dotada sam najskuplju grafu platio GTS 8800 320 nekakvih 2k kn, a ovu 560 sam platio smijesnih 900kn i gurao ju 3 godine. Sada je nekakav mainstream 1080p i lagano se krece na 1440p, i da bi igre igrao kao covjek u toj rezi, moram iskrcat nenormalnih 6k kn? Ne, hvala.

A sto se tice igara sa steama, internet kaze drukcije, a bogami i kolicina igara koje su vecinom u proslosti bile rezervirane samo za konzole. Navodno je prodaja bolja nego ikada, a trziste PC igara se preporodilo...
A i tu je denuvo koji pomalo i sigurno (zasada) ubija piratluk.

A bo, neznam ni sam, ja se igram na ovoj skalameriji pod moj komp, a isto tako i na PS4. Dali mi na pleju fali tih 60 fps-a? Pa i ne bas, ali ako imam mogucnost istu igru igrat po meni boljem uvjetima na jednom ili drugom, uzet cu za onaj stroj za koji mi vise pase. Npr. Arkham Knight-a sam kupio za plejku, dok cu Doom uzet za PC...

Uglavnom, nVidia/Intel su pobenavili sa ovim cjenama, a Ati/AMD trenutno nemaju neki odgovor, tj imaju, ali samo na papiru.
Nadam se da ce Polaris i Zen u stvarnoj primjeni biti ono sto najavljuju, jer ako se opet desi Buldozer, jao si ga nama

Zadnje izmijenjeno od: Disco. 09.06.2016. u 13:10.
Disco je offline   Reply With Quote