Da je sinoć sve krepalo... znate... iako je problema bilo već rano poslijepodne (zvala me žena na posao da ima problema s kompom i netom ali nije znala opisati kakvih) no valjda su se nekako uspjeli boriti s njima... uglavnom, danas negdje oko 13:00 sam tek stigao provjeriti da li radi net i radi ali su mi zazvoreni svi portovi koje moram imati otvorene... i OK, događalo se to i prije i nazovem na 08001312, javi mi se nasnimljena teta koja kaže da ću zbog velikog interesa za njihovim uslugama morati malo pričekati slobodnog tehničara i ...
... tu sam već počeo fučkai i mumljati glazbu koja je dolazila iz slušalice telefona:
... i nakpokon se javlja tehničar:
... koji me uredno je uredno saslušao, konstatirao da ima već od prije par mjeseci zabilježen identičan poziv i problem (koji je tada riješen) i nakon još malo pričanja lik konstatira da nema upute za 2203
Onda se dosjetio da je ta Atlanta zapraco Cisco i da bi mogao primjeniti upute od Cisca... bilo je:
... a pola minute kasnije pukla je veza na telefonu, pukla je veza na net
A ništa, pristojno sačekam 10-15 minuta da me nazove na mobitel (jer fiksni ne radi) čiji broj imaju u bazi podataka no kako nitko ne zove... nazovem ja njih ponovno.
Nakon 8 minuta slušanja glazbe i poruka kako su svi zauzeti, javlja se drugi lik koji me sasluša, pokuša mi ponuditi prelazak na neki drugi paket s novijom tehničkom opremom jer je ova Atlanta prastara i kad to odbijem kaže da on nije iz teh. podrške ali da će me spojiti njima... prespoji i ponovno pukne tel. veza
OK, nazovem i treći put i nakon 11 minuta se javi treći lik koji me sasluša, narednih 10-ak minuta me pokušava uvjeriti da je greška kod mene... na kraju shvati da se ne dam i da ga pratim u njegovim verbalnim tehničkim bravurama i kaže da Atlanta uopće ne dobiva IP adresu od njih i da će proslijediti problem svojim kolegama
Nakon 15-ak minuta je sve proradilo