View Single Post
Staro 07.06.2016., 15:49   #1154
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2013
Citiraj:
Autor saint_s Pregled postova
Ove rasprave o dobrim/lošim kamerama stvarno više treba završiti.

Nekima kamera nije dobra dok ne radi slike ko S7 ili L950 (kasnije će to naravno biti S8 i da ne izmišljam dalje), dok će drugima biti sasvim ok dok god nema previše šuma i može okinut neku pristojnu slikicu, a da nema ulje na platnu od slike.

Jedina prava referenca su zaista slike koje su određeni uređaji napravili, a tome služe recenzije. A na kraju će ponovno subjektivni dojam odlučiti o tome je li dobra ili loša.

Pa prije neg' pitate kakva je kamera, proguglajte malo recenzije određenog modela, sigurno se da iskopati fini broj primjeraka slika napravljenih tim mobitelom i odluku donesite sami.
Fora je u tome što ni te recenzije nisu uvijek ogledni primjerak kvalitete fotki koje mob daje jer u današnjem ritmu izlaženja ROMova, appova itd. se mogu dogoditi značajne varijacije u kvaliteti fotki.
Ali u globalu se slažem s tobom. Međutim od današnjeg mid range telefona se očekuju vrlo solidne fotke a ako ja na fotki u origigi veličini u kojoj je fotkana, vidim posterize efekt, značajan nedostatak detalja, hrpu šuma (čak i kad se slika na suncu) onda mogu reći da kamera nije dobra. Jasno je da za fejsbuk i viber šeranje fotke su sasvim ok.
Ja osobno od modela koji nisu flagshipovi ne očekujem mind blowing fotke. Možda su izuzetak lumie koje i u nešto nižim segmentima daju vrlo solidne rezultate. Ali to je WP.
Tvrdi je offline   Reply With Quote