View Single Post
Staro 07.06.2016., 14:53   #502
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Što se tiče Witchera 3 i voltaža na chipu, primjetio sam da taj isti tjera voltažu na maksimalnu vrijednost iako je npr. GPU Power Limit smanjen. Da li je do Witcher 3 ili do MSI AB-a, ne znam, ali je itekako primjetna razlika kada se to dogodi.

Po samoj definiciji Power limita, njegovim smanjenjem bi se trebao smanjiti i napon na čipu, ali u nekoliko navrata se dogodilo da se tijekom W3 jednostavno napon zakuca na maksimalnu vrijednost i praktički zanemaruje Power limit, a taktovi su apsolutni stock.

Kada se baci oko u MSI AB, pod izmjerenim Power limitom stoji konstantnih 10%, što je nemoguće, jer kartica u normalnom 3D radu uglavnom radi na 70-80% Power limita. Čini mi se kao da MSI AB zanemaruje potpuno Power limit i jednostavno krka napon koliko god može.

Nešto itekako ne štima s njime, a vrlo vjerojatno se to isto događa i korisniku sa 1080 SLI konfom, u kojoj to sve dolazi još više od izražaja zbog veće disipacije.

Btw u drugim igrama ovo nisam primjetio do sada niti jednom.

EDIT:

Sada tek vidim da je liku sa 1080-kama temperatura u IDLE-u 63°C, što definitivno nije normalna temperatura i gotovo sigurno ukazuje na probleme sa (nedovoljnim) protokom u kejsu.

Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 07.06.2016. u 15:33.
dh41400 je offline   Reply With Quote