Citiraj:
Autor Nick7
Naravno da je ovo sve napredak, ali ne i za krajnjeg kupca.
Njega ne zanima koliko nm ima proizvodni proces i sl. djidje.
Ono sto kranjeg kupca zanima je: Ako sam dosad u igri X imao 100FPS, i platio karticu 200US$ (figurativno), koliko ce me s novim, boljim, karticama kostati ako zelim dobiti 150FPS koje daju. U primjeru Nvidije, to je 50% vise, tj. 300US$.
U tome je problem - nove kartice jesu brze, ali su i skuplje, dok ukupni FPS per $$$ ostaje priblizno isti kao i prije.
|
Ako uzmeš u obzir Titan Z, onda je puno pojeftinilo ;P
Citiraj:
Autor Bariarnil
Ja samo kažem da je izmjena generacije i prijelaz na 14/16 nm donio dosta.Čak 2 performans ranga pomakao kartice(i AMD i NV).
But good point tho
|
ma kojih 2 performans ranga ze nevidiju?
1080 nekih 15% brža od 980ti po cijeni od -7 - +7 % i to u odnosu na cijenu od prije godinu dana (launch price) a +9%-+27% od cijena ove godine
1070 nekih 45% brža od 970 po cijeni od +15% - +36% i to u odnosu na cijenu od prije skoro 2 godine (launch price) a +35%-+60% od cijena ove godine
i to u slučaju da uopće bude grafi po "MSRP" od 599$ i 379$ a koje još nismo vidli (najjeftinija blower jeftinjara 1080 je 609$)
To kaj su svi očekivali da će se nova generacija klokati ko Maxwell i ići do 2,4 GHz na zraku (a mnogi nemogu ni 2050 MHz postić) na temelju Huangove prezentacije....to moš mačku o rep objesiti ;P a još su uspjeli i "IPC" smanjiti u tom procesu. Al troše malo manje struje, neš ti napretka ;P A cooleri za 2 broja veći lol
kad se sve zbroji i oduzme, Maxwell -> Pascal je gori prijelaz nego Kepler -> Maxwell, a oni pričaju o nekim "čudima" i "marvel of engineering".