View Single Post
Staro 04.06.2016., 17:35   #11
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Citiraj:
Autor Jontra Volta Pregled postova
Zanima me kolike su plaće u IT sektoru, kakvo je stanje u privatnim kakvo u državnim/javnim? Npr za sistem administratora.
Privatni koliko znaš koliko se dogovoriš i koliko se pogodiš samo trebaš odvagnuti koliko se radi i kolika je odgovornost. Na prvu malo glupo zvuči ali 2x više ti je isto kao u državnom/javnom sektoru. Kod privatnika radiš ko konj i to ti plate (ako su pošteni) ali da li to toliko vrijedi.

Ja sam sysadmin u javnom sektoru (upravljam odjelom za informatiku) radim pon - pet od 08-16, prekovremeni ako oni mene lijepo zamole i meni se da, subote i nedjelje gotovo nikada se ne rade, prijevoz, službeni auto, mobitel, sigurnost kakva takva ... plaća ti je ograničena sa koeficijentima, stručnoj spremi, godinama radnog staža.

To ti je konkretno kod mene; ako si mi tek došao i imaš fax oko 4.000 na ruke. (1,115 koeficijent)

Benefit: mobitel, mobilni internet, prijevoz (notebook i komp ne računam to ti je ipak osnovno sredstvo za rad )
Dodaci: 0,5% na plaću po godini staža, 7% na mr.sc. i 15% na dr.sc.
Onda kada skupiš koju godinu staža pogurnem te malo više pa je to 1,232 koeficijent, pa opet koja godina i 1,523 onda dolaziš do šefovskih mjesta. Prvo rukovoditelj i to ti je 1,697 i onda načelnik i to je 1,940, to je oko 7.000 + bonusi (staž, sprema, ...) koje sam pobrojao prije.

I to je to ... dalje nema kod mene.
Ako je samo srednja onda je manje od 4.000 odnosno 0,854 do 0,921 koeficijent.

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.

Zadnje izmijenjeno od: Black Dragon. 04.06.2016. u 17:44.
Black Dragon je offline   Reply With Quote