View Single Post
Staro 04.06.2016., 14:09   #5
rodney
only fool, not a horse
Moj komp

rodney's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Citiraj:
Autor Zicy Pregled postova
Današ više stvarno nema pravila, no sve zavisi o tvojoj razini znanja, iskustva, trenutne kvalifikacije, obrazovanja itd.
Ja bih rekao da je još važnije kakve netko ima pregovaračke sposobnosti. Moja prva plaća je bila 7000Kn. Još su bila dvojca u istoj firmi, na istom poslu, jedan je radio više od mene, a drugi bolje, i obojca su imala manju plaću. Po mom dosadašnjem iskustvu (koje nije prebogato), obično poslodavac pita koliku plaću očekuješ. I tu daš neki raspon od - do. I onda ovisi kakva je firma, neki ti ponude donju među, neki gornju (ili ništa naravno). Meni su zadnji put dali gornju, a kolega je mjesec dana prije u ENT dobio donju. I nekako mi se čini da ćeš veću plaću lakše izvuć u maloj firmi, jer si velike firme nebi smjele dozvolit da ovise o jednom čovjeku, bolje im je platit dva osrednja, malte ne istu cifru kao jednog heroja, ali ne ovise o jednom čovjeku, pa može bilo tko dobit otkaz, bolovanje, šta god a da projekti ne propadaju.
A ovo stručno osposobljavanje bih zakonom zabranio. Ja bih radije zaradio dnevnicu na baušteli nego to. Kako pobogu živjet od 2400kn?Ja se divim ljudima koji preživljavaju s takvom mizerijom.

p.s. nisam sistemaš

job security - example
rodney je offline   Reply With Quote