Nema potrebe da ova tema postane kao i ona "velika" o W10, za love / hejt prebaciti se tamo.
Samo takstativno:
- nema Secure Boot jer ga M$ namjerno nije izdao upravo kako bi se gurale nove verzije,
iste štoseve stalno rade (primjer: XP > Vista dignuta verzija NTFS - a samo kako je XP nebi razumio a bez ikakvog stvarnog napredtka)
- DirectX12 i drugi "noviteti" su se mogli (da su htjeli) dodati kroz update, koliko su vremena i resursa potrošili na podmuklo guranje upgrade na W10
- moja oprema nije njihova prčija stoga je pristojno da me pita kada će i dali će napraviti nešto bitno (kao upgrade os - a), a ne da to rade kad im prne i bez pitanja
- robusniji Windows Update, nemoj me nasmijavati, isti odgovor kao poviše + za Home verziju namjerno maknute opcije gašenja / paljenja,
nastranu sada varijanta manualnog kopanja po registry - ju
- mainstream i podrška je priča za sebe, skoro pa ni nebi postao "mainstream" da ga se ovako bezobrazno ne gura,
jasna stvar da je "aktualan" među pitanjima i odgovorima kad je jedan od std. bisera igrati se na kukalo sa opcijama i premještati ih okolo / na druga mjesta (i onda su oni kao pametni) ...