Citiraj:
Autor Mario92
Nadogradnja na Win10 je in-place, znači da se OS mijenja ali sve ostale stvari, od aplikacija do dokumenata, ostaju netaknute.
Moja preporuka je da nadogradiš na desetku i ostaneš na njoj, pogotovo ako sve radi na njoj. Sedmicu već polako nagriza zub vremena.
U kranju ruku možeš se prebaciti na sedmicu natrag nakon nadogradnje ali će ti ostati pravo besplatnog update-a na desetku jednom kad ju odlučiš instalirati.
|
Ne ostaju aplikacije. Windows 10 uredno napravi Uninstall aplikacija koje on smatra da ne rade kako treba na windowsu 10. Nadogradnja sa Win xxx na Win 10 u pravilu radi traljavo i komp radi puno bolje kada se napravi clean install Win 10 nego upgrade.
Moja malenkost je sys admin sa cca 130 ureda po RH, konj radnik nam je trenutno do 2018 godine HP ProoBook 4540s (105 komada) na njima Win 7 na Win 10 nije prošao kako treba, ni jedan se ne da ugasiti, uvijek napravi reboot, svaki po vlastitom nahođenju radi rotaciju slike ekrana u smjeri ili kontra smjera kazaljki na satu, ... od njih 47 koji su se nepažnjom korisnika digli na Win10 na 5 komada su nestali svi dokumenti.
Ali kada sam napravio image Win10 za taj notebook i samo ga deplojam na prazan disk, mogu reći da notebook radi puno bolje sa win10 nego sa win7.
Nekih 100 komada HP ProBook 655 G2 koji su mi zadnji došli rade OK sa Win 10. Došli su sa win 8.1 ali ni na njima nije prošlo sve kako treba jer brdo HP soft smeća ne radi kako treba sa Win10 pa ga ovaj proba ukloniti pa napravi njesra (security soft sav je problem koji ne da instalirati 1511 verziju ako nije odmah ta nadogradnja win10)
Uglavnom Veliki je problem ako nije Win10 1511 (najbrže se da uočiti razliku ako se klikne na power, ako su opcije hibernacije spavanja, gašenja velikum slovima onda nije 1511, ako su malim onda je 1511 verzija)
Na svim 450 G1 i 455 G2 (oko 30 komada nestalo je dobar dio programa i na 3 svi dokumenti). Ali nakon deplojanja imaga sa win10 koji je napravljen od nule kompovi rade pristojno.
Sumarum, NE valja upgrade, NESTAJU programi i NESTAJU dokumenti. BackUp, upgrade da se aktivira ključ (ako već nije aktiviran), format, clean install. Ugodan dan.
P.S. na svim desktopima i noteboocima doma i na poslu osobno i dalje koristim Win 7 Pro / Enterprise (imam pravo na sve verzije MS Windowsa, Offica, ... državni ključevi, pa opet koristim stari win7 ...) Stvari mi rade kao i programi koje imam i koje sam platio. Ne rade baš sve verzije starog softwera za kojim imam potrebe na Win 10 kako treba, a nema potrebe da dajem po nekoliko stotina ili tisuća zelembača za nove opcije koje nitko ne koristi.