View Single Post
Staro 02.06.2016., 19:41   #1537
Anthomatho
Registered User

Datum registracije: Jun 2016
Citiraj:
Autor Sn4k3 Pregled postova
Dobro receno kolega... Nije moja situacija bas jednostavna kako kolega silver_tip misli, prvenstveno jer zivim u kuci koja ima stare instalacije i lako moguce da je upravo tu problem ili "kvar"... Tehnicar koji mi je donija novi router je testira vezu sa onim aparatom za ispitivanje i reka je da je nekih 20-tak Mbit max sto trenutno mogu imati, pa su mi upravo zbog stabilnosti veze propustili 16Mbit. Ne kazem sa 100% sigurnosti da nisu mogli i malo vise, ali kao sto rekoh meni je bitno da je brzina stabilna i da ne dolazi do cestog pucanja veze... Sto imam od toga da mi puste 20 ili vise Mbit kad bi svakodnevno ima probleme sa vezom, prekidima u downloadu/uploadu itd...

Trebalo bi provjeriti kakva ti je instalacija. Prije se stavljao kroz kuću običan plosnati kabel ili čak negdje strujni ako govorimo kućama starijim od 15-20 god. Na 20 m plosnatog kabela možeš dosta brzine izgubiti.
trebalo bi viditi ima li paralelnih spojeva jer se prije radilo da u svaku prostoriju ide utičnica za telefon a to su paralelke koje ADSL signal ne trpi.
To je tehničar trebao zoomerom ispitati.
Moj savjet ako nije veliki problem kupi kvalitetni UTP kabel - PUNI obavezno može i 5e caT, ali UTP a ne neki plosnati ili naponski ili neki treći koji znaju uvaljivati.....
. S tim ulogom od 50 kn si obnovio kućnu instalaciju iza sljedećih 15 g i siguran si da nije do toga.
A možda si udaljen od centrale daleko, ili blizu a dio DTK mreže je olovni kabel ili glava ili je dio onaj stari šugavi 0,32 kabel....
Može biti 100 stvari... Ti napravi što ti možeš....
I ne obaziri se na FEC-ove, HEC-ove previše....
Ja imam dnevno preko 5000 HEC-ova, FEC-ova, CRC-ova u localu i niti jedamput mi ne pukne sinkronizacija, niti user osim ono svakih 24h.
udaljen od centrale 300 m, imam trenutnu brzinu 50+Mb a maksimalno kroz paricu ide 90Mb. Podzemna, parica je postavljena 1976 a zračni dio je mjenjan. I imao sam stalna pucanja synca dok nisam promijenio stari plosnati kabel kroz kuću koji je imao 3 slijepe paralelke i nisam mogao imati stabilnih 10Mb.
Da je sve idealno ja bih trebao maksimalnu imati duplo veću ili bar 120-150 Mb. Ali što je tu je
Anthomatho je offline   Reply With Quote