Citiraj:
Autor 1v@n
Nama bi odlično sjeli turski porezi na luksuz, gdje si vlasnik velike kompanije ne može priuštiti BMW 5 i sl. aute, jer će ga država kroz porez oderati za cijenu još najmanje jednog.
I to mi je skroz okej. Firma mi u floti dolje ima Fiat Linee i Focuse, direktori osobno isto ne voze ništa bolje od Focusa ili Punta i nisu time opterećeni...eventualno netko tko ima financijski potkovaniju familiju ima A3 ili BMW 3, a radi se o firmi s Forbesove liste
|
Da, super bi sjeli porezi. Da se još postari vozni park i da ljudi za prvi auto gledaju neki iz 198x. godine.
Veliko porezno opterećenje nigdje nije urodilo plodom, a oni koji ga zagovaraju su samo jalni na one koji rade da nešto i imaju.
Kod nas su porezi na aute i sada puno veći nego u hrpi EU zemalja - kad malo pogledaš cijene različitih većih proizvođača u hrpi zemalja, vidjet ćeš da koreliraju sa time koliko je usrana situacija u pojedinoj zemlji. Tamo gdje je auto skuplji, ekonomija je katastrofa ili pred kolapsom.
Citiraj:
Autor tomislav_sb
Ne razumijem čemu taj jal prema ljudima koji voze luksuzne aute. Zašto da ga država odere?
I ja bi vozio novi A7 da si mogu priuštiti, ali nisam ljubomoran na onoga tko može.
|
That.
Citiraj:
Autor 1v@n
Nije jal u pitanju. Automobil je prijevozno sredstvo. Svaki dolazi od točke A do točke B, a ako želiš glumiti luksuz, plati pa se klati.
Ako postoji način da se izađe iz krize, eto ga tu...
Zamisli da u proračun uđe samo tih 145% od svakog auta u floti naše vlade...
|
Ovo sa računicom o floti naše vlade nema apsolutno nikakvog smisla.

Nije ni približno način da se izađe iz krize.
Citiraj:
Autor 1v@n
U situaciji kad bi na svim razinama, sve funkcioniralo kako treba, ovo je definitivno jedan od načina kako napuniti proračun, pod uvjetom da ti novci završe na pravim mjestima.
|
Nope.
Citiraj:
Autor jed2i
Dok vozi je strava
Ali...sparkiraš ju na suncu.... i double dare you da uđeš u taj auto nakon jedno 3 sata stajanja na suncu 
Iz iskustva govorim, da ne bi bilo
+ nekakav oblik samozapaljenja u vožnji 
|
Prije par mjeseci vidimo na Slavonskoj ganc novu Ladu Nivu usred zime. Odjednom ogroman prasak, hrpu dima oko Lade, a iz nje ko sumanut istrčava čovjek mokar od glave do pete i dimi se iz njega. Mora da je bio presretan sa novom kupnjom.