Citiraj:
Autor QS
5) forsiranje sporijeg sinka od strane modema ce ti gotovo uvijek dati drugacije vrijednosti nego sto ces ih dobiti ako pustis dslam da "kolo vodi" (pretpostavljam da koristis nekakav tool za broadcom (adslctl?)).
|
Da, stima sve sto si napisao da sad ne citiram sve... Inace obican Telnet prema routeru i xdslctl configure na zeljene vrijednosti.
Citiraj:
Autor QS
tebi parica moze do 24 sa marginom 6 (sto je super jer je target margina za net+voip u HTu uvijek malo iznad 6). Ti kazes ZTEu da se synca na max 16 i odjednom ti margina skoci pun klinac - max ti prema proracunu modema ostane isti/slican ili cak skoci par megabita.
|
U pravilu, bar kod mene ako sincam nize vrijednosti max obavezno pada, "zatezanjem" tj. pustanjem da se sam sinca max raste.
Kako god, on je blize centrali a dobije zbilja osjetno manje i nestandardno s obzirom na golu udaljenost. Moja parica ide i vise sto se tice downloada no ako koristim VGM Iskonov modem nisam zadovoljan nekim drugim stvarima tako da sa ZTE ja dobijam jos i manje u downloadu nego sa Iskonovim. Evo kad se prabacim na njihov router, stvarno stanje.
I sad.. on je blize, max za upload mu je osjetno veci od mojega a max za download mu je skoro 3Mbps manji od mojega, totalno nelogicno i ne standardno. S obzirom na njegov Line Attenuation vs moj sto ga ocita ZTE i s obzirom na njegov Attainable Rate kod uploada vs moj on bi max za download trebao imati negdje 30/32Mbps da je ta parica ispravna.
Iskreno receno ja neznam ni za jedan slucaj/primjer tu na forumu da neki user na 1km i sa VDSL2 ima 16Mbps u downloadu kod bilo kojeg ISP-a tako da definitivno sa tom paricom nesto nije u redu.