View Single Post
Staro 31.05.2016., 19:09   #1125
skalar
Premium
Moj komp

skalar's Avatar

Datum registracije: Apr 2015
internet (100) i iptv (1500) rade bez problema direktno na ont postavke za to imaš i u stock firmwareu višestruko provjereno u temi,
voip (101) neradi ali brijem da je više zbog toga da nitko nije ni probao s različitim (voip) adapterima,
jučer sam našao na jednom forumu M1 voip firme kako priključiti voip adapter na asusa rt-n66u i oni objašnjavaju da port 3 je između ostalog i voice port treba ga postaviti na traženi vlan id:101 u našem slučaju, a sa druge strane treba pak biti voip adapter koji ima mogučnost taganja odnosno isto biti vlan id:101 u uređaju te treba postaviti u asusu u DMZ tako da ništa ne blokira.
e sad najeftiniji uređaj koji sam uspio nać je cisko spa112 268kn + nekih 100kn i nešto bolji cisko spa122 327kn + isto nekih 100 kn poštarina, naravno postoji uvijek mogučnost da proraditi neće.-->
Citiraj:
Autor BUG Pregled postova

Treći slučaj, bilo je nešto već priče o tome, ali molio bih potvrdu.
Znači ako stavim na ont svoj vlastiti router te mu tagiram normalno vlan za internet (100) te vlan za iptv (1500). Da li će raditi ako na jedan izlaz routera spojim telefon? Znam nešto da nije dovoljno tagirat samo jedan vlan port (voip 101), nego treba navodno i na taj izlaz tagirat i 103 za ACS. Ima netko da je to provjerio?
internet (100) i iptv (1500) rade bez problema direktno na ont postavke za to imaš i u stock firmwareu višestruko provjereno u temi,
voip (101) neradi ali brijem da je više zbog toga da nitko nije ni probao s različitim (voip) adapterima,
jučer sam našao na jednom forumu M1 voip firme kako priključiti voip adapter na asusa rt-n66u i oni objašnjavaju da port 3 je između ostalog i voice port treba ga postaviti na traženi vlan id:101 u našem slučaju, a sa druge strane treba pak biti voip adapter koji ima mogučnost taganja odnosno isto biti vlan id:101 u uređaju te treba postaviti u asusu u DMZ tako da ništa ne blokira.
e sad najeftiniji uređaj koji sam uspio nać je cisko spa112 268kn + nekih 100kn i nešto bolji cisko spa122 327kn + isto nekih 100 kn poštarina, naravno postoji uvijek mogučnost da proraditi neće.

-

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 31.05.2016. u 19:17.
skalar je offline   Reply With Quote