Ja mislim da je problem AMD-a to što nemaju love. Njima je cilj da za par godina drže 1/4 tržišta. Osim toga kako je već puno puta rečeno da svi na svijetu žele kupiti AMD AMD nema dosta tvornica. Zapravo ima samo jednu mislim, nedavno je otvorena druga. Dakle oni zbog malo $ mogu furati samo 1 arhitekturu(Turion i A64 su isti, samo mislim da Turion ima tranzistore sposobne za manji max takt, ali koji manje troše). S druge strane prije par godina sam čitao da AMD prodaje 90% posto prioizvodnje, a samo 10% otpada. S druge strane Intel je imao samo 60% ispravnih procesora.
To govorim zato što je za dual core procesore(Pentium D to praktiči i nije) bitan visoki prinos. Zato si AMD može priuštiti da radi dual core procesore, a Intel može samo stavljati dva procesora pod isti heatspreader.
Zato su i A64X2 toliko skuplji od Pentiuma D. S druge strane da Intel radi dualcore dam se kladiti da bi koštali više od AMD-ovih.
DA sam ja intel ja bi probao što prije prijeći na 65nm(budući da AMD uvijek kasni-ali to ima vie razloga, ne mislim da AMD tehnološki zaostaje) i ponuditi nekakav PentiumM X4 za stolna računala.
Dakle Intel ima love i može ovako voziti još godinama. Sada su počeli AMD j***t s keš memorijom. 2MB naspram 1MB ne donose praktički nikakve pomake u preformansama, ali to je marketing. Najgore je to što to znatno poskupljuje izradu procesora.
Jedina je stvar koja ide na ruku AMD-u je prema mom mišljenu sindrom Hrvatskih Željeznica u Intelu. Godinama su radili loše neki idiotski inžinjeri s 5 puta više love nisu uspijeli pregaziti AMD i to im je prolazilo na tržištu. Ali sve ima granice(osim u Hrvatskoj).