Citiraj:
Autor W123
Evo da i ja kazem svoja iskustva s ebayom i aliexpressom, a koliko vidim ista su kod svih - IZBJEGAVATI
ovo sam do sada uzimao:

E14 i E27 grlo - narucio 20ak komada, jer je prva serija trajala gotovo 4 mjeseca, da bi na kraju sve to pocrkalo kroz par mjeseci. Rekordne su mi bile ove E14 koje su trajale manje od mjesec dana. warm white je bila uzasna boja, a white ko white...
narucio sam i ovo:
sigurno nije bilo 9w i za divno cudo ove su mi trajale oko godinu dana. ali opet kad se uzme broj radnih sata od svega par sati dnevno to je jako slabo
Uzimao sam i razne corn zarulje i sve je to daleko od deklariranog bilo, warm white je yellow-green light, a deklariranu snagu mozete slobodno podjeliti sa dva. A to je i logicno, jer pogledajte smd led 5730 i 5630 i vidit cete da je deklarirana snaga 0.5w, a kineske skalamerije od drivera je ne vrte na masimalnoj snazi jer bi jos krace trajale
Zadnje sto sam narucio je ovo
i onda odustajem od ebaya i aliexpressa i isprobat cu nase ducane.
|
Probao sam jos i ovu LED s aliexpressa - 15W
link na aliexpress
Na jednoj sam odmah odrezao mliječni poklopac i ostavio samo "prsten" a drugu sam ostavio ovako kako je. Ova odrezanog poklopca svijetli još uvijek a ovo di nisam rezao je crkla nakon mjesec dana. Razlog je slabo hlađenje. Obe su svijetlile cca 12 sati dnevno.
Sto se tiče jačine svjetlosti, piše da bi trebala svijetliti kao 100W, a to nije ni blizu, prije bih rekao da je to pola. Kažu još ovako 20X 5730 smd, jedna 5730 ima 0.5W i to bi onda ustvari bilo 10W, ako i toliko.
Nasao sam kod nas LED 10W s 2 godine garancije za 22kn, pa sam njih naručio za probu.
uzeo sam ovu
Link na facebook
Sad treba samo pričekat i vidjeti kakvo je stanje s trajnošću.