Citiraj:
Autor Mr.Ex.President
A ko više hladi diskove? 
Iman godinama 2 diska zbijena jedan uz drugi u kućištu koje UOPĆE nije provjetreno jer od ventilatora ima samo 2 na H100i kileru koji ispuhuju na 500RPM, dakle nema uopće upuh, a ispuh je od diskova predaleko i daleko preslab, unutar sobe koja nije klimatizirana pa se ljeti događa da po 50 dana kontinuirano ne pada temperatura ispod 30, ni po noći. I ti diskovi rade u okviru normalnih temperatura... Čitao sam nedavno recenzije baš tog kućišta jer sam ga mislio kupit i puste pisanje kako je smještaj diskova nekakva uber mana mi je smiješno
Šta se optičkog uređaja tiče, namjerno san tražio kućišta u koja isti ne stane, jer znam da bi ga ugradio da imam mjesta, ovako ga neću moć ugradit fizički i samim tim ću se riješit nečeg što sam u zadnje 2,3 godine iskoristio 2 puta maksimum...
|
ja sam uzeo na ebayu eksterni opticki uređaj za 15-ak dolara, ustekam ga 2 put godisnje preko usb-a kad mi treba
a sto se tice hladjenja diskova, normalno provjetreno kuciste je dovoljno, nikad u zivotu nisam posebno hladio hdd-ove ni ssd-ove, i ni jedan nikad mi nije crknio