View Single Post
Staro 28.05.2016., 11:16   #17
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Pošto sam kod kupnje madraca dost dućana prošao i to je sve kod nas tak tak a cijene, boli glava.. Uglavnom dost sam proučavao i donio neki zaključak:

Ako tražiš madrac, probaj se rastegnut i uzet od latexa, imao ga..
http://ergoactiv.net/proizvodi/royal-latex-madrac/
zvijerski madrac..

Ovaj imam, HR50 pjena metzeler pjena vrhunski materijali kako navlaka tako i pjena..
http://ergoactiv.net/proizvodi/revital-duocell-madrac/
Odličan madrac, ovo je neka viša klasa madraca u pogledu materijala..
Imam mekšu varijantu i nemam riječi..

http://ergoactiv.net/proizvodi/revital-madrac/
Žena ima ovaj, tak da smo kombinirali 2x80, po meni je čak bolje uzet dva odvojena madraca, pa si kombinirate tvrdoću..

Kod nas vlada pretežito HR35 pjena s upitnim materijalima tj njihovom kvalitetom, tak da ne znaš što kupuješ kod nas, izuzev nekih dućana..

Nije da reklamiram EA, al kod njih bio par puta i dečki su odlični, objasne ti sve kaj te zanima, uglavnom odvoje vremena za tebe..

Imal sam dost problema oko kupnje madraca, tak da sam u tom dućanu dost vremena proveo..
Nek vas osjećaj ne zavarava, ono kaj probate u dućanu ležat na njemu 15tak min. doma je sasvim drukčije, a u mom slučaju je došlo do te mjere, da imam novi madrac koji je (stoji zapakiran) na prodaju, naravno kod njih nema povratka madraca, nemaju probni period, tak da tu dost treba pripazit oko kupnje i ne slušat slijepo druge, zato kaj je to stvar pojedinca, a svi mi imamo drugačiji osjećaj za spavanje, tak da nekom je madrac tvrđi, nekom mekši, obavezno je probat madrac prije kupnje..

Žena uzela EA Revital, tvrđi, njoj je super, ja sam uzeo revital duocell A2 tvrđi naravno u dućanu je bilo sve ok, al doma, nakon dva tjedna spavanja, počeli bolovi, sva sreća pa je madrac bio na popustu tak da sam ga još i jeftino dobio...

Poslije otišao po pravu stvar, madrac od latexa Royal, sve ostalo je nemjerljivo spram latexa, spavanje na njemu ludnica, točno osjetiš pod potkoljenici kako noge utonu lagano, e nakon dva tjedna počeli problemi, madrac izgubio svojstvo, a vratio se u prvobitno stanje nakon kaj sam ga okrenuo na drugu stranu, bio je kao novi Zval tipa za reklamaciju, frajer došao, pitao sam ga jel može zamjena, veli nema frke, bilo mi je ponuđen isti madrac, samo iz druge serije, nisam se htio kockat, na kraju zamjenio za revital Duocell HR50 pjena Tencel C navlaka, al mekša varijanta, imam ga već više od mjesec dana i madrac je strahota..

Kolko sam vidio/isprobao madraci u EA su odlični a materijal je iz (latex) Belgije a neki madraci od metzeler pjene su od poznatog njemačkog proizvođača pjeni, ovo bi bila gornja klasa madraca, naravno ima i skupljih al ovo je ajmo reć za naše tržište cjenovno prihvatljivo a dobiješ vrhunski madrac; dok bi te u nekim dućanima oderali pošteno za taj tip madraca..

Inače spavao na madracu 160x200 (Oriolik) obična šroteks pjena PU, nakon 7god dala je svoje, a podnica je bila obična, fiksne letvice 18kom, a razmak je bio 7cm, tak da sam tu izbacio van i kupio dvije podnice u istom dućanu (EA) šteta bi bilo da upropastim madrac, a kad već kupujem, onda sam uzeo na duže staze i madrac i podnice, naravno da nisam bio ograničen lovom, vjerojatno bih uzeo skuplje, al kolko sam probao, skuplji madrac ne bi nužno značio i da je bolji..

Probao madrac i od 7kn, Oxygen Trio, većini je odličan, meni je tak tak, bolji mi je ovaj od 3tkn koji sad imam, tak da sve to ima svoje, skuplji madrac ne znači da će bit vama bolji a u mom slučaju se to i pokazalo..

Vodi računa i o podnici, letvičasta i fleksibilna bar razmak između letvica 4.5-5cm a neke i dolaze sa podešavanjima tvrdoće (prava stvar), obično ak se kupuje podnica, dolazi sa 26-28 letvica.. Na prijašnjoj staroj podnici, sam radio modifikacije, al to je sve tak tak, ni vrit ni mimo kak se veli.. Tak da je ona završila na tavanu..
Imamo ovu i odlična je podnica
http://ergoactiv.net/proizvodi/spinea-s-podnica/

Ak se gleda madrac, preporuka HR pjena, čim bolja (42-50) mada ni ove od 35 nisu loše, al to su sve početni modeli i većina naših dućana dolazi sa tim pjenama, mada sam našao i sa HR50 al i cijena je daleko veća..

Bit nije samo da je madrac udoban, neg i da dok legneš da je kralježnica ravna, a ne da ti donji dio leđa upadne dublje, pa se ujutro probudiš u bolovima, tak je meni bilo na lateksu, nakon dva tjedna spavanja ima; mislio sam, ma madrac je madrac nema tu neke filozofije, na kraju, madraci su me koštali glavobolja i bolova u ramenima i donjim dijelu leđa, već sam lagano bio lud od tolko istraživanja i isprobavanja madraca..

Btw, imam na prodaju zapakiran madrac duocell rez revital HR50 pjena, 80x200 tvrđi, dajem ga povoljno, imam i račun, a garancija je dvije godine ak ko treba..

Zadnje izmijenjeno od: zvonac. 28.05.2016. u 11:26.
zvonac je offline   Reply With Quote