View Single Post
Staro 28.05.2016., 09:16   #2321
SinfulSaint
Premium
Moj komp

SinfulSaint's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Momci pozdrav...

Imam jedan ajmo reć SSD problem.
Radi se o Hyperx-u običnom od 120gb. Spojen je prije cca. godinu dana. Radi uredno, sve OK... Nisam toliko obraćo pažnju na neke brzine jer je sam prelazak sa HDD na SSD bio ono - više nego ugodan. W10 se diže stvarno brzo. Osjećaj rada s kompom generalno više nego dobar.

Krenem ja nekidan malo testirat s AS SSD-om. Vidim na ekranu aplikacije AMD SATA kontroler u pogonu... OK..
Počnem s testom. SEQ read cca. 470 MB/s OK, mislim to je to. Čitam malo o samom disku mislim nije to neki performance SSD, pa je to blizu deklarirane brzine.

Krenem s SEQ write testom i dobijem cca 90 MB/s i ostanem ono... razočaran gledajući brojeve tu na forumu koje dostižu vaši diskovi. Moj niti približno toliko. Nativni W10 AHCI driveri davaju lošiji rezultat u write testu od AMD drivera.
Imam isti disk u jednom laptopu starijem koji ide preko SATA II s nativnim Intel AHCI driverima i on izbaci cca. 140 MB/s u SEQ writeu što je mislim u skladu s mogućnostima kontrolera. Ono, posrami ovoga punokrvnog SATAIII samo tako.

Ne znam u čemu je kvaka, da li ja pogrešno tumačim brojeve gledajući vaše SEQ write rezultate tu na forumu.

Firmware na ovom SSD-u u laptopu je novije verzije od ovoga u desktop kompu. Htio sam odradit upgrade na noviju FW verziju, ali Kingston FW aplikacija kaže da nema novije FW verzije za moj SSD. Čudno.

Svaka pomoć i mišljenje dobrodošlo.

Hvala unaprijed.

SinfulSaint je offline   Reply With Quote