Citiraj:
Autor slish480
Ma mene muči što su telefoni razmješteni u kući, jedan na katu i 2 u prizemlju, samo jedan je kraj routera. Ne želim sad razvlačiti kablove po kući od router do telefona nego možda da nekako iskoristim već postojeće žice.
|
Ako je sve izvedeno po PS-u,nije nikakav problem. Ne znam koliko ćeš me ubrat al svejedno... Po PS-u mislim da imas npr iznad utičnice u prizemlju gdje je ruter, razvodnu kutiju u kojoj je dovod s centrale i tri odvoda za 3 telefona koja bi spojio. Isto kao i sa strujom, uz manju modifikaciju sve se može. Još je bitno da kabel iz razvodne kutije prema utičnici kraj rutera ima bar dvije parice da mozes sredit povrat signala nazad u razvodnu kutiju s te druge dvije žice. Utičnicu kupi s tri spoja tj tri rupe za utičnicu i dva konektora koja su inače spojena u paralelu sa rupama. Most skini s jednog konektora da samo on bude neovisan a da onaj s tri rupe i drugi konektor ostanu u paraleli. Na neovisni konektor spoji dovodni par žica i tu ubodi kratak telefonski kabel i ubaci u ruter u DSL konektor. Sad imaš ruter koji radi. Iz PHONE 1 izađi s telefonskim kratkim kabelom i ubodi se u drugi konektor u utičnici koji je u paraleli s tri rupe za utikač a na njegove žice unutar utičnice spoji druge dvije žice od dovoda koje su u kutiji iznad slobodne. Sad si dakle dao ruteru signal i poslao telefon nazad do razvodne kutije kao i u tri rupe dolje. U tri rupe ćeš spojiti jedan telefon iz prizemlja. Dalje treba gore u kutiji otkačiti 4 žice za preostale dvije utičnice koje su bile sabrane s dovodnim žicama i paralelno ih spojiti s povratnim parom žica iz utičnice. Ako telefoni ne rade a sve je dobro spojeno, zaokreni žice u preostale dvije utičnice tj. gdje treba. Eto.
Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk