Evo slučaj koji sam
ja imao prije dvije godine na putu prema moru. Ispred mene tip francuskih registarskih oznaka vozi 50 km/h (izvan naselja). Auto je pretovaren, ne vidi kroz stražnju i kroz stražnje bočne šajbe apsolutno ništa. Sve natrpano opremom za plažu. Cesta nepregledna + meni nepoznata, pa nisam htio ići u riskantno pretjecanje. Iza mene se počinju skupljati lagano auti i stvara se kolona. Vozimo tako nekih 1-2km i uđemo u grad. Stvorila se fina kolona i lik je naravno dodatno usporio, cca 30- 40 km/h. Ok, meni već dopizdilo, ali nisam htio pretjecati u naselju jer sam imao neki osjećaj da bi moglo biti policije. Po izlasku iz grada krenem u pretjecanje (naravno, svi odmah za mnom). I eto majstora skače iza grmlja s palicom.
Ukratko, vozio sam 93 km/h, ograničenje 50 km/h (jbg, dopizdilo mi pa sam nagazio

). On meni kaže kazna je toliko i toliko, pola ako platite odmah. Ok, neću platiti, pišite. Onda on "spusti" kaznu i kaže da je 300 kn ako platim odmah. Ok, neću platiti, pišite. I nakon minute natezanja, on mene pita, "pa dobro koliko možete platiti da vam ne pišemo kaznu"?