Citiraj:
Originally posted by gio
za frenda je to.. ja već imam al više nisan u toku hardware-a novijeg tako da to prepuštam vama. photoshop. illustrator i ostalo. web, print, large resolution i ostali radovi.
|
...
Citiraj:
al uglavnom za te pare što bolje. on uzima u tih 14000 kn lcd od samsunga od 4 ms.
|
No krasno. Sve vise imam osjecaj da je to racunalo za sve nego za grafiku.
Anywayz, bas i nije neka lova da se moze kupiti nesto za ovakav tip rada, no pokusat cemo...
Prijatelj definitivno, ako kazes da radi to sto radi, mora ici na dva monitora. Tu jedva stanu dvije iiyame 454, sto je ~7k kn. Ne prelosa slike i dovoljno vjerne boje te 1600x2400 rezolucija je totalni bargain za 7k kn. E, sada, tezi dio. Ostaje 7k za konfiguraciju. Trenutacno ne treba forsirati, pa je Pentium 4 630 sasvim ok za 1500kn. Gigabyte 8I945P-G je solidna ploca zgodnog chipseta i svim djidjama koje voli i star i mlad, a kosta samo 800kn i ima dvije godine garancije. 2x gigabajtnog PC4200 Supertalenta za 1800kn i 3 godine garancije takodjer je OK, a cinjenica je da 2 GB nije na odmet pri Photoshopiranju. HITACHI HDS728080PLA380 sa svojih 160GB i SATA2 suceljem za manje od 700kn i 3 godine garancije predstavlja best buy, no s obzirom na nedostatak novaca, samo jedan za sada. Trenutacno je ostalo nesto vise od 2000kn za optiku, kuciste, napajanje i graficku karticu. Na tvome mjestu bih se raspitao koje od ovih consumers smetja ima najzogniju multi monitor podrsku i ne bih trosio vise od 700kn na istu, sto si ostavlja 1500kn za sve ono nabrojeno gore (bez graficke, dakako). Za tu cijenu mozes uzeti DVD przilicu i vise nego dobro kuciste i napajanje i time kompletirati jako dobri 2D DCC graficki workstation.
Naravno, nepobitna cinjenica ostaje i dalje: ako ovo racunalo sluzi za rad i profit, unapredjenje nece biti problem, iako je ovo i vise nego dobra konfiguracija za taj tip posla.