Mene najviše muči a što mi se često događa da me se pozove a riječ je o prastarom računalu s 1Gb rama, integriranoj grafici i diskom od 20-40Gb.
Tako me sad nedavno pozvao bivši umirovljeni kolega "da je kupio novi komp a ne radi mu internet", u toj firmi sam preko studentskog već godinama -dođem kod njega. Kaže mi da je kupio "novi komp", pitam ja koliko i kaže on od prijatelja za 200kn. I bogati, jedino što vrijedi je 17" lcd monitor. Vista na njemu, prastaro, ne radi mu internet jer nisu bili instalirani driveri.
I ja tako sredim, stavim drivere, kupimo bežični wifi i uštekamo u usb. Dok se instalira na to smeće samo driveri treba pola sata kako je spor. Još hrvatsko sučelje treba pola sata dok se instalira.
Chrome treba 10s dok učita stranicu, kažem mu neka ipak koristi Internet explorer jer je nešto brži i idem doma jer ne mogu podnijeti rad na tome. Jedva otvara Novi list a 24 sata i slične stranice nakon minute i komp se zamrzne. Pita me koliko bi koštalo nešto bolje i ja mu kažem, pa makar 1000kn za neko bolje računalo, bez monitora. I kaže on meni, uh to je skupo.
I dao mi 50kn a ja bio tamo 2h. Eto.