Citiraj:
Autor dh41400
Znači, ovo što sam napisao nije moje mišljenje, već statistika koju vodi UEFA, tj. oni koeficijenti prema kojima se boduju lige i uspjesi njihovih klubova.
Nedavno sam pročitao, da je Juventus mogao donijeti još jedno kvalifikacijsko mjesto za LP u Serie A, samo da je izdržao duže od Citya u posljednjem dijelu natjecanja. A svima je valjda jasno da je Juve znatno jača momčad od Citya, jedine engl. momčadi u završnici ove godine.
Ono što je zapanjujuće je da PL barata sa dvostruko, a od iduće godine trostruko više love od npr. španjolaca. Usporedba sa talijanima ili nijemcima je još smješnija ... bundesliga i serie A imaju oko 1/4 do 1/5 financijskih sredstava u usporedbi sa PL-om. O francuskim financijama (Ligue 1), bolje da ne pričamo 
|
Ma sve ok.Ne govorim ovdje o novcu,već o rezultatima.
Mislim da Real i Barca barataju s više love od premierligasa,samo što Španiji ostali kvare prosjek.Odkako je Ronaldo otišao iz Premiershipa počeo je njihov pad.Sada imaš dva najbolja igrača svijeta,(možda i više njih),u primeri.To je odmah mamac za sponzore,gledatelje ,medije,ili jednostavnijim riječima,lova!
Ovo što je Panda naveo ,stoji.Španjolci vladaju.
Englezima se obija u glavu njihova nezainteresiranost za euro ligu.Ipak im je u mentalitetu da je premiership na prvom mjestu,nauštrb čak i lige prvaka.Jeb,otok!