Citiraj:
Autor trouble
Koliko vidim govorimo o vanjskom zvuku. Tko sluša išta preko vanjskog zvučnika? Realno? Pošto bna velkoj brojci od 99% telefona nemaš prisutne stvari tipa STEREO,DOLBY itd koje imaš prisutne preko slušalica.
|
U potpunosti se slazem. Zato sam smatrao htc-ovu politiku sa uber mocnim vanjskim zvucnicima promasenima. Ali da igraju neku ulogu - ipak igraju. Vecina aplikacija koje se skidaju, vecina zarade preko play/app storea ide od igrica. A vecina ipak igra koristeci vanjski zvucnik.
Meni osobno nebitna stavka, tu smo ocito isti tip korisnika.
Citiraj:
Al dam si ruku rezat da kad ću staviti jedan pored drugog da će Samsung zvučati bolje.
|
E ne, nece

Ne vjerujes? Javi se za kavicu, ponesem ti oba mobitela pa testiramo
Citiraj:
Preko slušalica je WhitiGR(glavni tester za HeadFi) stavio na treće mjesto trenutnoi audio output preko jacka mu je bolji nego preko iphonea(HTC10,LG V10).
|
Moze biti. Nisam neki 'velik' audiofil, ali do neke mjere ipak jesam. No ne tvrdim da sam strucnjak. Mozda su problem slusalice koje samsung redovito daje uz svoj mobitel? Jer ne kupujem slusalice, koristim one koje dodju uz mobitel. Uz iPhone dobijes stvarno odlicne slusalice ako racunas da dodju u paketu uz mobitel. Uz samsung dobijes obicni srot od slusalica. Barem moje iskustvo sa istima.
Sad kako to sve zvuci na nekim malo boljim slusalicama od par stotina/tisuca kuna ne bih znao. Nikad nisam imao potrebu da takve kupujem, a volim in ear slusalice, jer uglavnom slusam mjuzu preko slusalica kad sam za kompom i radim + teretana.
Ostatak vremena imam dosta dobru opremu gdje mi ne pada na pamet bilo kakve slusalice koristiti
Citiraj:
Na koje zvučne datoteke ciljaš?
|
Obicne mp3-ice, ali barem 256kbps. Dakle ne one tipa 'download as mp3 from jubito'
Ja iskreno na mobitelima ne kuzim razliku izmedju kvalitetnije mp3-ice i flaca. Mozda cu sa HTC 10 to napokon i skuziti, ali ovako razlika ili je minorna, ili pak nepostojeca.