View Single Post
Staro 14.05.2016., 15:16   #635
nex
Premium

nex's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor alengrosevic Pregled postova
Evo pitanje za iskusne. Dosao frend i dofurao komp od nekog klinca. Mali srusio windowse i treba reinstalacija. Ok,krenem ja to reinstalirati kad za minutu pocne cvrcati nesto iz napajanja i skuzim napajanje je gecrk (ms400w). Zamjenim napajanje za intertech sl500 i krenem na instalaciju. Prilikom instalacije skuzim da i disk ne radi dobro tj ima bad sectore i ne mogu zavrsiti instalaciju. Zamjenim i disk sa rabljenim 320gb wd i reinstaliram cijeli sistem. Naravno office, av i popratne aplikacije. Ugl nekih cca 3 sata sam potrosio, zamjena napajanja i diska. Koliko bi bilo realno naplatiti?
Ovo je glupo. Ne to raditi.

Imas isti problem kao i mnogi drugi koji pasivno agresivno kukaju po ovoj temi: ne definirate sto cete raditi unaprijed i koliko ce to kostati i radite popravke na svoju ruku bez kontaktiranja musterije.

Jel tako tesko unaprijed reci cijenu? Jel tako tesko uzeti telefon u ruku i nazvati "alo prika, vidim da ti je i napajanje za zamijeniti, to ce te kostati jos 300 kn, jel mijenjam ili ne"? Valjda jest, valjda je lakse onda prosipati zuc po forumima za probleme u koje se sami uvalite.

Rade se usporedbe sa serviserima auta, ves masina... e pa onda se pocnite ponasati profesionalno kao serviseri auta i ves masina. Kad god su mi tijekom servisa na autu nasli jos nesto sto je trebalo napraviti nazvali su, rekli o cemu je rijec i koliko ce to kostati. Da su na svoju ruku isli mijenjati pola motora i kasnije mi ispostavili racun poslao bih ih u kurac.
nex je offline