View Single Post
Staro 14.05.2016., 10:11   #5246
tiki66
tiki
Moj komp

tiki66's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Ne razumijem zašto dva ili tri manja SSD-a? Kupiš jedan od 250gb, sad idu za 500kn.

Što se tiče memorije, kinesku izbjegni i ja bih išao na 2x8gb da ti ostane još mjesta. Teško da će ti trebati više od 16gb, no zašto ne imati tu opciju kad već možeš. Što se tiče memorije brzina ti je nebitna, odnosno razliku nećeš primjetiti, pa uzmi najjeftiniju sa što duljom garancijom.

Što se tiče brzine procesora, nekadašnjih 3.0GHz nije isto što i današnjih 3.0GHz. Arhitektura je uznapredovala tako i da kupiš Celeron od 300kn koji radi na 2.6GHz će biti brži od tvog starog Athlona. Ako imaš para pošto radiš dosta multitaskinga odi radije na FX6300. FX4320 ili FX6350 i slične procesore zaobiđi u širokom luku jer su to isti procesori samo s povećanim množiteljem, odnosno porez na budale jer i sam možeš u BIOS-u malo poštelat množitelj i povećat mu takt. Uzmi si i neki aftermarket cooler jer se ovi procesori vole grijat a AMD box hladnjaci su glasni, već i LC-CC-95 će za siću odraditi dobar posao, a ako ćeš se više zezati s OC-om onda možeš i LC-CC-120
tiki66 je offline   Reply With Quote