View Single Post
Staro 12.05.2016., 18:34   #9
rodney
only fool, not a horse
Moj komp

rodney's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Ja sam bio prošle godine u kolovozu, poliklinika Svijetlost. Progledao jesam, da bi rječ rekao. Da sam 100% zadovoljan, i nisam. Imao sam dosta veliku dioptriju (oko +4 i astigmatizam mislim 0.75). Sad imam minus 0.5. Malo su previše postrugali. Mjerili su mi dioptriju tri puta (prije operacije), jednom od toga su mi kapali oči da se prošire zjenice. To mjerenje sa proširenim zjenicama je odstupalo za 0.5 od ovih mjerenja s neproširenim zjenicama. Objasnili su mi da to ima veze sa opuštanjem očnog živca i/ili mišića, te da mi je to zapravo prava dioptrija, te da će se taj mišić/živac opustit 2-3mjeseca nakon zahvata i da ću onda bit "na nuli". Ne trebam valjda dalje objašnjavat da nisam na nuli, i da se niš nije opustilo. Meni se čini da su mi možda trebali još jednom nakapat oči, jer je to mjerenje dioptrije prilično subjektivno (teško je procjeniti jel bolje sad ili maloprije kad ti mjenja ona stakla). S druge strane s -0.5 vidim kao nikad u životu, čitam, pišem, divota. Mislim si napravit naočale zbog vožnje, ali moram prije još jednom na kontrolu da budem siguran da mi se smirilo.
Ono što je još mana, noćno svjetlo, neke boje normalne, neke katastrofa, s tim da mi se to smiruje s vremenom. Imam tu neku sony liniju na stolu, sa hrpom ledica, pa sam ih baš dosta promatrao u početku. Dešavalo mi se da neke boje vidim duplo, a neke ne. Npr, ima tri ledice, dvije crvene i plava, a ja plavu vidim duplo, a crvene ne. To mi je i "skakalo" s oka na oko, jedan dan/tjedan na jedno oko vidim duplo, drugi dan na drugo... Sa suzama nisam imao problema, kapao sam antibiotik mjesec dana, a suze sam sam poče smanjivat postepeno, jer sam vidio da mi ne treba. Odnos prema pacijentima nema potrebe komentirat, privatna klinika, svi su jako fini i dragi

edit: eh da, i sunce mi jako smeta. Smetalo mi je i prije jako, sad ne mogu po žarkom suncu hodat po ulici da ne nosim sunčane naočale ili držim ruku ispred očiju.

Ako imaš kakvih konkretnih pitanja, samo daj.

job security - example
rodney je offline   Reply With Quote