View Single Post
Staro 08.05.2016., 20:07   #600
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Evo da se malo i ja priključim i napišem kratak osvrt na novu igračku.
Uzeo sam si Roccat Ryos MK Pro. Cherry MX brown switchevi. Tipkovnica je već neko vrijeme na tržištu, no i dalje je dobra. Osim nje sam gledao i Logitech 710+ ali je nisam našao za kupiti (brawn switch, hr).... Platio sam je 850 kn.

Mehanička tipkovnica mi je zakon. Što više tipkam to mi se više sviđa. Mislim da povratka na membransku jednostavno više nema. Brže tipkam, veći mi je gušt....

Što se tiče Ryosa jako je dobra, ogromni potencijal, ali mi fale neke stvari.
Meni osobno najviše fali zaseban volume.. znam da mogu bilo koju tipku naštelati i, ali to nije to. Mute i volume su potrebni.
Dalje, plavo osvjetljenje je li-la. Mislim, moje oči moraju vidjeti da trepere ledice, a plava boja je još uočljivija tome..... tako da većinom imam isključeno osvjetljenje ili upaljeno na par tipaka (uz fade efekt kako tipkam pa se osvjetle te tipke.. to mi je fora).

A sad dobre strane - per key illumination je zakon. Naštelam si igru, tipke koje koristim osvjetlim i nema više razmišljanja. Da je RGB sreći ne bi bilo kraja. Easyshift je isto zakon, stisnem caps i svaka tipka ima serkundarnu funkciju (i set osvjetljenja, ako želim). Evo primjera, naštelao sam si u browseru shortcatove za linkove. Kliknem easyshift (caps) i osvijetle se tipke koje imaju shortcut... Znači caps + F i eto fejs, Caps + Y i eto youtube... odem u windowse i software sam prebaci na windows profile... vratim se i opet je browser profil.... zakon.

Šteta što ima ograničenja na 5 profila koje mogu aktivirati po tri aplikacije. Dobro, profil se može snimiti pa učitati po potrebi (igre).

Loše je što je software mušićav pa zna pogubiti i sjebati macroe (bar u Win 10) i što roccat ne izdaje updejtowe. Još gora stvar - napravili novi software swarm za Mk FX (RGB verzija), a nisu uključili Pro tipkovnicu. Ljigavo u najmanju ruku.

Uglavnom, sve u svemu, vrijedi svaku lipu, pogotovo nakon stare Logitech Wave tipkovnice. Uostalom po dužini ovog posta se da zaključiti koliko uživam u tipkanju na njoj
Kupnja na daljinu- povrat unutar 14 dana? -> Link...
Alfa_R je offline   Reply With Quote