View Single Post
Staro 08.05.2016., 18:39   #831
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Zanimljiva dilema koju i sam imam: stari flagship vs novi niža klase.
Po cijenama je redmi 3 otprilike kao stari Mi4.
Redmi 3 pro je dosta skup i u rangu s Mi4c/16, a nije niti Mi4c/32 daleko.
Za Mi4C čitam po reviewima da se voli grijati, a i upitna je baterija.
Koliko je Mi4 sada uopće splativa kupnja, radi se o modelu iz 2014.g., ako se mob misli koristiti bez igranja, ali dosta bi se koristio za net (browser, tapatalk, par mail accounta,...).
I kakva je uopće budućnost modelima s 2 GB RAM-a?
Imam doma Redmi 1 i to je koma s MIUI7, samo OS+Google servisi troši cca 800 MB. Xiaomi već odavno na modele od 1 GB u kernelu uključuje ZRAM (512 MB u 4 particije) kako bi koliko toliko nategnuli dosta memorije za rad, ali to je koma. U najavi je MIUI8, ne vjerrujem da će trošiti manje, još par servisa i već smo preko 1 GB. Ako se mob misli koristiti još koju godinu, 2 GB bi moglo postati knap vrlo brzo.
Ozbiljno razmišljam o Redmi 3 pro kako god bio skup jer mi se čini da nema neke bolje alternative, ili ima, možda Mi4c unatoč nedostacima, nešto treće?
Drugo što me brine kod redmija je što Xiaomi za mobače nže klase baš ne vodi puno brigu, kernel source je upitno da li će ikad izdati, bojim se da ne prođe kao i redmi 1 za kojeg nikad nisu. Bilo bi lijepo za kasnije imati alternativu po tom pitanju pa na mob staviti CM ili neki sličan ROM.
Xiaomi izgleda još uvijek ima nekih problema s developerima, bugovima itd., a sad su počeli i mobače i MIUI štancati kao na traci.
Ima li kod nas negdje za kupiti Redmi 3 pro? Poslao upit u onaj H18, čekam odgovor.
Preko firme mogu uzeti i dobiti povrat PDV-a pa mi je to zgodna opcija radi garancije. Išao sam računati za Mi4c/16, TopOne vs Neutrino-PDV, ispada me 100kn skuplje kod nas, ali imam barem nekakvu garanciju.
Ima netko iskusta s neutrinom, kad im piše dobavljivo u roku 2-3 dana jel to stvarno tako ili bi čekali Godota?
c-shadow je offline   Reply With Quote