Citiraj:
Autor Stipest
@Atrax
Možeš li mi dati više info o tom wi fi boosteru kojeg si kupio? Gdje si ga uzeo, koliko novaca, kako se spaja i šta je najbitnije koliki je to stan za koji kažeš da pokriva sve. Ja imam 3 prostorije. U prvoj je modem, u drugoj wi fi jedva na pola, u trećej ga skoro pa nema. Kroz jedan zid još i ima signala, ćim su dva nema skoro ništa. Razmišljeo sam o power line, ali ako je ovo riješenje, izgleda mi bolje i vjerovatno jeftinije.
O Tehnicoloru je već sve to šta kažeš napisano više puta. Nema pomoći. Nema vanjsku antenu, a ni unutarnja nije nešto. Kad se spoji žično sve radi savršeno. Jedino je čudan taj problem sa nespajanjem kad nije upaljen komp. Za to još nisam čuo. Možda stvarno restart na tvorničke postavke.
|
Pokušati ću ga resetirati na tvornički, makar nisam neke bitne postavke niti mijenjao.
I probati ću staviti na 5GHz pa ćemo vidjeti. Bude li i dalje problema tražit ću drugu opremu.
Booster sam uzeo znači DLink DAP-1320 u Mikronisu, mislim da je bio 150kn.
Kao adapter je, samo ga uštekas u zid. Može se podesiti preko aplikacije na mobu, tako sam ja napravio, doslovno 2min posla, odabereš booster, dodijeliš mu ssid i password, odabereš na koju mrežu želiš da se prikači i to je to, radi bez greške.
Stan 65 kvadrata, tri sobe jedna do druge, isto kao kod tebe u sobi do je hvatao jednu crticu, dvije sobe dalje ništa, nema mreže uopće.
Sada u cijelom stanu imam pun signal.
Reko mi je lik u Mikronosu da isprobam pa ako ne funkcionira neka slobodno vratim.
Booster sam stavio u sobu do ove u kojoj je ruter i ukopčao u zid odmah kod ulaznih vrata.
Edit: Jedino što sam primjetio je da iako je signal pun preko boostera, max brzinu daje 20Mbps, a inaće mi je brzina 50. Ne znam je li to max što booster može isporučiti ili treba neke postavke podesiti, ali nije mi toliko bitno, 20 mi je više nego dosta za mobitele spojiti tako da nisam niti istraživao to dalje. Bitnije mi je da je u svim prostorijama jak signal.