Pozdrav.
Zamina me kakva su vam iskustva sa TC7200.20 ruterima, to sam sada dobio kada sam potpisao novi ugovor sa bnet.
Moje iskustvo do sada-smeće.
Prvo, nikad čuo za Technicolor, to mi je bila prva naznaka za moguće probleme.
Drugo, Wifi malo malo pa pukne ili se brzina smanji na nekih 10Mbps i na wifi i na kompu, pa moram restartati ruter da bi opet proradilo.
Treće, kada je komp ugašen, ugasi se na ruteru LAN lampica i onda nakon nekog vremena prestane raditi i Wifi, lampica svijetli, ali veza nestane, probao sam i na mobitelu i na laptopu i ne mogu se spojiti, tek kada upalim komp.
Wifi je toliko slab da sam morao kupiti wifi booster (DLink DAP-1320) da bih pokrio cijeli stan.
Sada sa tim boosterom je ok, pun signal u cijelom stanu, nisam mislio da će stvar funkcionirati ali stvarno radi ono što obećava na kutiji.
Nejasno mi je i to što recimo kada na ruteru ne radi wifi kada je komp ugašen, na ovaj dlink booster se svejedno mogu normalno spojiti i ići na net, a na technicolor se ne mogu spojiti. Ne kužim to, da li ovaj ode u neki standby ili powersave mod ili nešto?
Svakako ću zvati službu za korisnike, nije da ovdje tražim riješenje, samo me zanimaju dojmovi jer nekako mi se čini da su mi dali smeće od rutera pa me zanima da li svi to dobivaju i ima li mogućnosti da se dobije nešto bolje.
Prije sam imao onaj njihov obični žični ruter, mislim isto Dlink i na njega prikačen Dlink DIR-615 za Wifi, i tako je funkcioniralo šest godina bez greške.
Postavke u ruteru nisam mijenjao nikakve osim što sam promijenio SSID i pass za wifi i promijenio channel na 9 jer je default bilo na 11 koji je prezasićen. Mislim da ništa od toga ne bi smjelo uzrokovati ovakve simptome ako nije ni do sada sa prijašnjim hardverom.