Evo meni su u utorak spojili optiku u stan, i nemam nikakve zamjerke na ništa. Bio sam na Vip-u skoro 3 godine preko coaxa, i bio sam isto zadovoljan, ali kako mi nisu ponudili ništa prešao na T-com. Ugl što se tiče ovog Speedporta, ja imam totalno suprotno mišljenje o tom uređaju. Prvo estetike radi do sada najbolji router koji sam imao, i s obzirom kakve sve dijele drugi operateri ovaj je kao umjetničko djelo. Drugo najvažnije funkcionalnost, sve mi radi baš kako hoću. HDD 500gb na njemu, jedan komp žicom, dva laptopa, 3 mobitela, smart tv preko žice, Brzina i malo više od onog što plaćam, router ne šteka, port za utorrent otvoren i napokon kako treba, kod Vip-a nikako to nisam uspio, telefon radi, i wireless signal isto ok. U sobama koje su odvojene armirano betonskim debelim zidovima na laptopu puna brzina. Tako da neznam, ja mogu reći da sam zadovoljan. Možda zato jer sam si namjestio kanal da mi ne smetaju susjedi, malo se igrao s driverima i ostalim postavkama, ali kažem sve radi bez štekanja...