Ja s Logitechom samo super pozitivna iskustva. I definitivno previše izlaze u susret kupcima. Osobno kupujem samo njihovu periferiju i nikada nisam iskorištavao njihov customer support, ali znam da će prije ili kasnije promijeniti politiku zbog toga što nekontrolirano šalju zamjene.
Npr. davno nekada mi pregorila centralna jedinica na Z-5500 zvučnicima, Links kaže moram donijeti kompletan set na reklamaciju. S obzirom da sam zvučnike ušarafio bio na zidove i cijeli setup napravio nije mi se baš dalo skidati sve i rastavljati i kontaktiram Logitech. Oni odmah ponude da mi pošalju novi set, ali da uništim sub i pošaljem sliku. Ja onak wtf pa neću uništavat savršeno dobar set zvučnika samo radi centralne jedinice i rekoh hvala, ali glupo mi je to napraviti i odnesem u Links, dobijem zamjenu i dan danas rade savršeno.
Isto tako bilo je tu miševa, tipkovnica itd. Uvijek riješeno bez problema. Jednom mi poslali miš da nisam morao ništa napraviti, drugi put sam morao uništiti. Očito im se ili mijenja politika ili ovisi kojeg djelatnika dobiješ da rješava tvoj slučaj.
A osobno mi nikada nije ni palo na pamet tražiti zamjenu nakon isteka garancije, a kamoli zbog toga prigovarati kako je loša firma. :S
Logitech je uvjerljivo najbolji po tom pitanje, za razliku od mnogih drugih kao npr. Thermaltake od kojeg nikada ni odgovor na mail vezano uz reklamaciju nisam dobio, a kamoli išta drugo.
Just my $0.02.