View Single Post
Staro 04.05.2016., 22:23   #1048
Mikeyy
Premium

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Omar_Tokic Pregled postova
Da li mogu bez njega? Da li postoji kakva alternativa?

...

Također, tek danas sam našao opciju Do not track u Firefoxu. Da li da ju uključim, šta točno ona nosi? Da li mogu imati kakve probleme ako ju uključim?

...

Dosad sam koristio sljedeće addonse: Adblock Edge, Adblock for Youtube, Adblock Plus, Adblock plus pop-up addon, skipscreen, videodownload helper, WOT, mp3it, Youtube mp3. Da li trebam nešto maknut od ovog?

...

Da li trebam nešto dodat? Dosad nisam koristio ni Ghostery ni disconnect.me ni Click to Play ni Better privacy, a dosta se spominju kao preporuke.. Koja kombinacija addonsa je najbolja za maksimalnu sigurnost, a minimalno usporavanje?
Bez flasha sigurno možeš. Treba ti eventualno za kao što kažeš, neki streaming ukoliko isti nema html5 inačicu, i eventualno neke online igrice. Dalje od toga ne. Ukoliko u ovo doba naletiš na full flash stranicu, sigurno nema ništa pametno na njoj. Youtube radi bez problema bez flasha, kao i većina drugih video servisa.

Do Not Track ti je kao sveta vodica, ne odmaže, ali ni ne pomaže. Ti lijepo moliš stranice da te ne prate, a njima puca neka stvar za tvoje molbe.

Što se tiče dodataka, sigurno ti nije pametno miksati istovrsne dodatke tipa adblock edge i adblock plus koji su jedna te ista stvar. Egde je fork Plusa, potpuno ista funkcionalnost.
Ocijeni da li ti trebaju dva. Ja koristim Ghostery + Adblock Plus pošto plus blokira reklame, dok Ghostery gazi sve trackere.

Što se tiče sigurnosti i privatnosti, ako hoćeš povećati, isključi "prihvaćanje kolačića trećih strana", stavi čišćenje cache prilikom paljenja ili gašenja preglednika, i briši kolačiće koji ti ne trebaju sa dodatkom tipa Self Destructing Cookies.
Samo si moraš naći neki balans između svega toga i normalnog korištenja računala.
Mikeyy je offline   Reply With Quote