Već neko vrijeme mi Firefox radi sporo, čak bi rekao da usporava rad kompa općenito.
Nisam bio siguran šta je uzrok, napravio backup, uninstalirao firefox, izbrisao sve ostatke i registry, napravio clean install i sad leti, tako mi nije radio godinama. Krenuo sam malo čačkat da bi saznao šta je uzrok i čini mi se da je vrlo vjerojatno Adobe Flash. Vjerojatno će to većini doći kod dobar dan, ali nisam do danas znao da flash toliko usporava sve... Uglavnom, krenuo sam guglati i dosta se pljuje po istom... Mene zanima, za šta mi sve treba flash? Prvo šta mi pada na pamet su streamovi sportkih utakmica.. Da li mogu bez njega? Da li postoji kakva alternativa?
Sljedeće me zanima, a koristim 64-bitne Windowse, u čemu je razlika ako stavim 32 ili 64-bitni Firefox?
Također, tek danas sam našao opciju Do not track u Firefoxu. Da li da ju uključim, šta točno ona nosi? Da li mogu imati kakve probleme ako ju uključim?
Da dodam još jedno pitanje kad sam vec tu, da li je bolji adblock plus ili ublock?
Dosad sam koristio sljedeće addonse: Adblock Edge, Adblock for Youtube, Adblock Plus, Adblock plus pop-up addon, skipscreen, videodownload helper, WOT, mp3it, Youtube mp3. Da li trebam nešto maknut od ovog?
Da li trebam nešto dodat? Dosad nisam koristio ni Ghostery ni disconnect.me ni Click to Play ni Better privacy, a dosta se spominju kao preporuke.. Koja kombinacija addonsa je najbolja za maksimalnu sigurnost, a minimalno usporavanje?