Citiraj:
Autor Guls
Prvo poluvrijeme Modrića je bilo grozno. Ok, ima on pasove iz prve koji su eye candy ali on je cijelo vrijeme kočio igru reala, vraćao loptu natrag. Da je zaigrao Isco, mislim da bi Real imao puno veću kontrolu i možda čak i probio štogod.
Drugo poluvrijeme nisam pogledao jer mi je bilo zlo od tako lošeg nogometa, tamo se očito Modrić probudio?
|
Mogu ti samo reći da, kad bi se Zidane odlučio na Isca umjesto Modrića ... sa 99,9% sigurnošću bi Real izgubio sinoć sa golom, a možda i dva razlike.
Nisu Isco i James djabe na klupi kod Zidana, čovjeka za kojeg se može reći da ipak nešto zna o nogometu. Isco je, istina, veći davitelj lopte, ali se često zna dogoditi da izgubi loptu u VRLO nezgodnim situacijama, a koje bi Citiju sjele k'o Mamiću cigani. S druge strane se nerijetko zna dogoditi da taj čovjek jednostavno odluči ne igrati obranu, te samo postavi kamp ispred protivničkog gola. U ovakvim tekmama to može biti razlika između ispadanja i prolaska u finale.
Što se tiče općenito defanzivne igre Reala u prvih ~60min, moglo se vrlo jednostavno vidjeti u više navrata tijekom cijele tekme kako pred kamerama Zidane maše rukom igračima da se povlače u obrambeni blok - ovo se pogotovo odnosilo na vezni red Reala.
Čovjek je jednostavno odlučio pričekati tih prvih sat vremena da se City istrči i ispuše, te eventualno u zadnjih 20-ak minuta krenuti po gol. S obzirom da nije bilo Ronalda i (navodno još uvijek ozlijeđenog) Benzeme u drugom poluvremenu koji bi zadržali loptu na protivničkoj polovici ... jedino što im je preostalo je ići odigrati sigurnu obranu, te čekati eventualnu priliku iz (polu)kontre ili prekida. Što se i dogodilo u zadnjih 20-ak minuta, ali nažalost nije bilo malo sreće sa realizacijom.
U svakom slučaju, tko god je pozornije pratio Real ove sezone zna da se navedeni često znao zeznuti u gostujućim tekmama (khm Wolfsburg), jer su znali krenuti k'o indijanci prema naprijed. S obzirom na 0 u gostima protiv Citija, te formu pred domaćom publikom u Madridu (0 primljenih pogodaka i sve pobjede u LP) ovo je sasvim solidan rezultat.
Citiraj:
Autor Guls
Da, Isco bi pretvorio real iz defanzivnog u ofenzivni, bar bi probao, i to bi dovelo do kontri sigurno. No, s obzirom na to koliko je City sposoban nešto zabiti, mislim da bi i dalje pisalo 0 na njihovom kontu 
|
Isco i kontre ne idu u istu rečenicu, s obzirom na tromost istog.
A što se tiče Cityjeve sposobnosti zabijanja, mislim da npr. Guus Hiddink i Laurent Blanc imaju malo drukčije mišljenje o toj temi