Ako se ima para na visku, svakako uzeti EVGA SuperNova serija.
Ja sam davno uzeo njihovo Supernova 750 G2.
Napajanje je malo teze, ima jedno 2-3kg (ima jos jedan kilogram kad se dodaju kablovi) najmanje ali uz to dodje 10 godina garancija.
Tad je kostalo 150 eura sad je mozda 130-140 najvise, ventilator dodje uz ECO mode on/off.
Kad se ECO mode ukljuci ventilator prestaje raditi ali i kad je ukljucen i dalje nista necuje tako da osim ako niste u problemu sa strujom nemojte ukljucivati ECO mode.
Ali i kad bi se culo, nemoze biti glasnije od kulera, pogotovo kad imate 11 kulera kao ja, jos ako ste stavili graficku na 100% hehehe
A ako ste u budzetu, svakako uzeti LC Power 600W.
Osobno iskustvo mi je najbolje bilo sa njima dvoje.
LC Power 600W je prilicno jeftin mozda 30eura.
Nikako uzimati Raidmax i bilo sto ispod 30 eura. LC Power nije poznat po kvaliteti i performansi ali za ovih 30 eura dobijate napajanje koje ce raditi barem 5 godina.
Ako se odlucite uzimati EVGine, cim ugradite u komp, aktivirajte na njihovom websiteu. Serijski broj i to vam pise na kutiji, pitace vas kad ste kupili, i ja mislim gdje. Ja sam zaboravio kad sam ga kupio tako da je ispalo da sam ga kupio 2 dana kasnije nego sto jesam ^-^ ali dobro je, barem mi se racuna garancija.
Jedino tuzno je sto cu umrit prije napajanja ali i to je zivot.