Kad vidih debljinu, pomislih na Alienware

Ali si ubio poentu laptopa, laptopi su od pocetka bili "Zaostala tehnologija spakirana u biljecnicu". Bit cu iskren i reci da ne tribas prestati raditi na ovome, ali kako stvari stoje, ocekuj jos 3-4-5-10 godina dok nesto krenes raditi ozbiljno u dizajnu.
Kao sto rekoh, ideja je van smisla laptopa. Pogotovo onih SATA prikljucaka koliko sam vidija. Skoro je neko najavio od velikih proizvodjaca da ce moci stavljati Desktop CPU u Laptop i to je katastrofalna ideja takodjer. Korisni vijek laptopa nebi smija biti veci od korisnog vijeka graficke kartice u desktopu. Imati isti laptop vise od 3 godine je kao imati nekog bliskog ko zivi danas na Balkanu. Niko pametan to nebi volio raditi bliskom.
Ja gledam da cak ni maticnu nedrzim vise od 2 godine ali prosto ovaj model je king u svijetu maticnih. U svakom slucaju, laptop 3 godine max. Onda reciklaza i stvaranje novog HP-a, koji kosta duplo vise, a jos uvjek nemoze otici ispod 90C CPU.
Pogledaj na tehnologiju kao na Formulu 1. Mora se napraviti svake godine novi model, makar se samo promjenio broj modela.
Sala na stranu po 3-4 put (ja sam poslednja osoba koja moze bit ozbiljna ali cu pokusat biti, barem u 1-2 recenice), ne prestaj dizajnirati, posle 5-6 godina dodje tek prava ideja. Vidit cemo sta bude od ovoga za 10ak godina.